Tässä on Teemu Pukin uusi valmentaja – sai potkut edellisestä työpaikastaan vain viikko sitten

Teemu Pukin edustama Valioliiga-seura Norwich on nimittänyt Dean Smithin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Norwich irtisanoi reilu viikko sitten joukkuetta vuodesta 2017 valmentaneen Daniel Farken.

Smithin sopimus Norwichin kanssa on 2,5 vuoden mittainen. Hän saa apuvalmentajakseen Craig Shakespearen, joka toimi hänen valmennustiimissään aiemmin Aston Villassa.

Smithin aika niin ikään Valioliigassa pelaavassa Aston Villassa tuli päätökseen, kun hän sai Farken tavoin potkut viikko sitten sunnuntaina.

Vuodesta 2018 Aston Villaa valmentanut Smith nosti joukkueen Mestaruussarjasta Valioliigaan ensimmäisellä kaudellaan, ja joukkue on jatkanut pääsarjassa siitä lähtien. Kaudella 2019–2020 Smith johti Aston Villan Liiga-cupin finaalin, jossa se hävisi Manchester Citylle.

– Viimeiset seitsemän päivää ovat olleet melkoista pyöritystä, mutta olen todella iloinen palatessani töihin ja valmentamaan Norwichia, Smith sanoi seuran tiedotteessa.

– Seurassa on tehty hienoa työtä viimeisten 4,5 vuoden aikana. Nyt minun ja Craigin tehtävänä on jatkaa siitä ja kehittää tekemistämme saavuttaaksemme tavoitteemme ja säilyisimme Valioliigassa.

Smith, 50, sanoi olevansa iloinen päästessään pian potkujensa jälkeen takaisin jalkapallon pariin.

– Olen ollut mukana jalkapallossa 16-vuotiaasta lähtien. Siitä lähtien olen ollut muissa tehtävissä neljä kuukautta, enkä nauttinut siitä. On upeaa päästä heti takaisin ja seuraan, jossa tavoitellaan kehitystä.

Yhden yhdestätoista ottelustaan voittanut Norwich on Valiioliigassa viimeisenä.



Lue myös:

    Uusimmat