Washingtonin mellakoista on pidätettynä jo yli 100 ihmistä – Konfederaation lippua kantanut mies yksi viimeisimmistä

FBI:n johtaja Christoper Wray kertoi myöhään torstaina Suomen aikaa, että yli 100 ihmistä on pidätetty Washingtonin viime viikkoisista mellakoista. Asiasta kertoo Reuters. 

Moni kongressitaloon tunkeutunut mellakoitsija on onnistuttu tunnistamaan ja löytämään netissä leviävien kuvien vuoksi. 

FBI on saanut yli 100 000 vihjettä liittyen kongressitalon hyökkäykseen, kertoo The Guardian. Kymmeniä tai satoja kohtaan tullaan vielä nostamaan syytteitä. 

Muun muassa BBC ja CNN kertovat, että yksi uusimmista pidätetyistä on mies, jonka kuva levisi hetkessä ympäri maailmaa. Kuvassa mies kantaa Amerikan konfederaation lippua, eli Etelävaltioiden lippua. Etelävaltioista käytettiin puhekielessä myös nimitystä Dixie.

Pidätetty Kevin Seefried kertoi FBI:lle, että hän otti Konfederaation lipun mukaansa kotoaan Delawaresta, jossa hän yleensä pitää sitä esillä ulkona. 

Etelävaltioihin kuuluivat Etelä-Carolina, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi ja Texas. Osavaltiot olivat riippuvaisia puuvillan tuotannosta. Tiloilla käytettiin afrikanamerikkalaisia orjia. 

Viimeviikkoiset mielenosoitukset saivat alkunsa keskiviikkoiltana Suomen aikaa, kun kongressi oli aloittanut presidentinvaalien tuloksen vahvistamisen. Tätä ennen Donald Trump oli pitänyt kannattajilleen puheen pääkaupungissa. Väkivaltaisuudet leimahtivat jonkin aikaa Trumpin puheen jälkeen.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 23.57. Lisätty Wrayn tiedot pidätettyjen määrästä. 


Lue myös:

    Uusimmat