Washingtonin mellakka johti pidätyksiin ja syytesumaan Yhdysvalloissa: Yli 70 saanut syytteet

5:13
Trump avasi suunsa liittyen viime aikaisiin tapahtumiin – Tuomitsi väkivallan

Washingtonin loppiaisen mellakka ja Capitol-kukkulan kongressirakennuksen valtausyritys ovat johtaneet kymmeniin pidätyksiin ja syytteisiin Yhdysvalloissa.

CNN:n mukaan pidätettyjen ja syytteitä jo saaneiden joukossa ovat muun muassa eläköitynyt ilmavoimien reservin upseeri, kongressirakennuksessa suurta etelävaltioiden lippua heiluttanut mellakoitsija sekä useita kotitekoisia räjähteitä ja aseita autossaan Washingtonissa säilyttänyt mies.

Oikeuden asiakirjojen mukaan syytetyllä oli autossaan muun muassa lähes tusina kotitekoista palopommia sytytysvälineiden kanssa, pistooli, kivääri, haulikko, varsijousi ja useita viidakkoveitsiä. Lisäksi autosta löytyi satoja ammuksia.

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että yli 70 ihmiselle on luettu syytteet, kertoi Guardian. Viranomaiset kertovat syytenivaskan olevan vasta alkua, ja kaikkiaan useita satoja ihmisiä saatetaan vielä pidättää ja syyttää.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät poliisilinjojen läpi Capitol-kukkulan kongressirakennukseen. Syytettyjen joukossa on myös hyökkäyksen kasvoiksi mediassa noussut puhvelinsarvipäähineeseen ja värikkääseen ihomaaliin verhoutunut "QAnon-shamaani".

Liittovaltion poliisi FBI:n kerrotaan saaneen yli 100  000 vihjettä mellakoitsijoista. Yleisövihjeitä on käytetty apuna tunnistamaan mellakoitsijoita, jotka esiintyvät useissa paikalta otetuissa valokuvissa ja sosiaalisen median julkaisuissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja