Mainos

Wallin: Suomeen oma nettipokeri

Wallinin mukaan pelaajat pelaavat nyt ulkomaisilla nettisivustoilla ja voitot päätyvät veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) toisi Suomeen kansallisen nettipokerin. Koska Suomessa ei ole laillista nettipokeria, pelaajat pelaavat ulkomaisilla nettisivustoilla ja voitot päätyvät veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin.

Wallinin mielestä esimerkiksi Veikkaus tai Raha-automaattiyhdistys voisi ottaa nettipokerista vastuun ja korjata potin. Näin tuotto voitaisiin käyttää esimerkiksi ongelmapelaamisen ehkäisyyn.

Wallin muistuttaa, että esimerkiksi Ruotsi antoi pari vuotta sitten kansalliselle rahapeliyhtiölle, Svenska spelille, mahdollisuuden tarjota laillista nettipokeria.

Wallinin mukaan nettipokerin kysynnän kasvua on vaikea estää. Hänen toteaakin, että on parempi tarjota pelaajille kansallinen ja laillinen vaihtoehto pelaamiselle.

- Vastuullinen pelaaminen tarkoittaisi että pelaamiselle asetetaan 18-vuoden ikäraja ja että pelaaminen vaati tunnistuksen. Veikkauksen tai RAY:n järjestämänä vastuullisen pelaamisen ylijäämä käytetään kansalaisyhteiskunnan ja sen palveluiden rahoittamiseen sekä ongelmapelaamisen ehkäisyyn, Wallin muistuttaa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.