Walesilaismies protestoi koronarajoituksia menemällä kauppaan alusvaatteisillaan – vaimolta viekas sivallus asusta huomauttaneelle vartijalle

Kaupassa käynti koronan aikana 2:33
Miten kaupassa käynti pitäisi koronan aikana hoitaa?

Walesilaismies protestoi alueelle määrättyjä väliaikaisia koronarajoituksia tulemalla ruokakauppaan vain alushousut jalassaan. Tempauksesta kertoo muun muassa Fox News.

Britannian Walesissa määrätty tiukka koronasulku on aiheuttanut närää paikallisten keskuudessa. 17 päivää kestävän koronasulun rajoituksiin kuuluu muun muassa se, että kauppoja on ohjeistettu myymään vain ”välttämättömiksi” määriteltyjä tuotteita. Esimerkiksi vaatteet eivät kuulu tälle välttämättömien tuotteiden listalle. 

Rajoituksista suivaantui muun muassa Christopher Noden. Netissä julkaistiin viikonloppuna video, jossa hän tulee Tescon myymälään yllään vain kasvomaski ja alushousut. Kun vartija pysäyttää hänet ja huomauttaa epäsopivasta pukeutumisesta, mukana ollut Christopherin vaimo Dawn toteaa, että eiväthän vaatteet olleet ”välttämättömiä”. Seuraa väittely, jonka aikana vartija kuuluu toteavan, että valitukset on syytä suunnata aluehallinnolle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Walesin aluehallinto puolusti linjaustaan

Fox News kertoo, että sunnuntaina Walesin aluehallinto puolusti tekemäänsä linjausta. Supermarketteja ja muita liikkeitä on ohjeistettu rajoittamaan muun muassa vaatteiden ja lelujen myyntiä, jotta ihmiset saataisiin pidettyä pois isoista ostoskeskuksista. BBC:n mukaan syynä supermarkettien myyntirajoituksille olisi myös se, että muotiin ja kodin sisustukseen keskittyneet kaupat eivät saa olla auki.

– Tilanne Walesissa on todella vakava ja pyydämme ihmisiä pysymään kotona näiden kahden viikon ajan ja välttämään ihmisten tapaamista siinä määrin kuin se suinkin on mahdollista, aluehallinnon pääministeri Mark Drakeford kommentoi BBC:lle lähetetyssä tiedotteessa.

Drakeford totesi, että mikäli säännöissä on asioita, jotka eivät käy järkeen, niitä korjataan. Hän korosti, että kyseessä on joka tapauksessa hätätila.

Vaatteiden määrittely ei-välttämättömiksi hämmentää

Christopherin tempaus kiinnitti median huomion. Hän selitti tekoaan muun muassa Good Morning Britain -ohjelmassa.

Christoper kertoo saaneensa idean temppuun sen jälkeen, kun hänen vaimonsa oli nähnyt netissä meemin, jossa vitsailtiin siitä, että vaatteet eivät olisi välttämätön tuote. Hän ja Dawn eivät voineet uskoa, että vaatteet oli todella luokiteltu ei-välttämättömiksi. Niinpä hän päätti tehdä tämän älyttömänä pitämänsä asian selväksi.

– Miten määritellään, mikä on ”välttämätöntä”? Christoper huomauttaa Wales Onlinen haastattelussa.

– Mitä jos minulta loppuvat bokserit ja sukat? En olisi voinut ostaa niitä, koska niitä ei pidetä välttämättöminä. Kaikki on jossain kohtaa jollain tapaa välttämätöntä.

Christopher poistui myymälästä vartijan kehotuksesta. Hän kertoo, että ei ollut edes olettanut pääsevänsä sisään kauppaan. Hän oli vain halunnut tehdä selväksi, kuinka omituinen rajoitus hänen mielestään oli.

Aiemmin Walesissa kohua herätti myös Katie-nimisen naisen ongelma: hän puolestaan ei saanut ostettua kuukautissuojia, koska niitä ei niin ikään pidetty välttämättöminä tuotteina.

Lue myös:

    Uusimmat