Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola keksi nerokkaan tavan "koronavapaaseen" syömiseen: 130 euron illallisliput myytiin loppuun hetkessä

2:06Maran toimitusjohtaja TImo Lappi kommentoi ravintola-alan tuoreita koronasäännöstelyitä:"Korjaukset ovat oikeasuuntaisia"
Julkaistu 21.10.2020 19:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Unkarilainen Michelin-ravintola on keksinyt tavan pysyä toiminnassa ”koronavapaasti”, kertoo muun muassa Insider.

Mikä on ravintoloiden tilanne Suomessa juuri nyt? Katso videolta MaRa:n Timo Lapin haastattelu keskiviikolta. 

Unkarin Budapestissa sijaitseva Michelin-ravintola Costes keksi yhden toimivan ratkaisun toimintansa jatkamiseen keskellä koronapandemiaa. Ravintola tempaisi myymällä neljän ruokalajin illallista paikallisessa maailmanpyörässä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jokaisella seurueella oli näin ollen oma koppinsa, jossa nauttia kokopitkä fine dining -elämys ja ihailla kaupungin maisemia. Ravintola järjesti tapahtuman osoittaakseen, että alalla on nyt jatkuva pyrkimys kehitellä uusia tapoja syödä turvallisesti.

LUE MYÖS: Ravintola-ala: Uudet rajoitukset ovat oikeasuuntaisia, mutta taistelu päivästä toiseen jatkuu – "Miten saadaan rahat riittämään?"

130 euron illallisliput myytiin loppuun hetkessä

Ravintolan omistaja Karoly Gerendai kertoo uutistoimisto Reutersille saaneensa idean sosiaalisen eristäytymisen illallisesta, kun huomasi ravintolan illallisvarausten olevan vain 10 prosenttia normaalista.

– Nyt kun ihmisiä ei käy juurikaan turistien puuttumisen takia maailmanpyörässä eikä ravintolassa, ajatus tällaisen toteuttamisesta heräsi. Maailmanpyörä on ideaali paikka syömiseen juuri nyt, sillä jokaisella on oma erillinen koppinsa.

Liput Michelin-illalliselle maksoivat noin 130 euroa ja ne myytiin loppuun nopeasti. Ravintolan omistaja aikoo toteuttaa tapahtuman vielä uudelleen, mahdollisesti ensi vuoden puolella. Pysyvää ratkaisua maailmanpyörä-ravintolasta ei siis tullut, mutta hauska yksittäinen keksintö koronapandemian runtelemalla ravintola-alalla.

LUE MYÖS: Onko väliä, ostaako Alkosta 7,50 vai 15 euroa maksavan viinin? Viiniasiantuntija Tuomas Meriluoto paljastaa juomien todellisen eron: "Oletko tullut ajatelleeksi?"

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Helsinkiläisravintola tyhjeni ennen illansuussa, mutta nyt jonoa on kadulle asti kello 21.55 – mitä tapahtui?Liittyykö tämä elokuva ravintola Noman sulkeutumiseen? Villejä spekulaatioita somessa: "Varaan pöydän viimeiselle illalliselle, ja…"Älä tee näin! Brittiravintolat pelkäävät kammottavaa ilmiötä kesälle: "Pahentaisi tilannetta valtavasti"Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"Keittiöpäällikkö Tomin vuodatus "ravintolan pahimmista asiakkaista" voi koskettaa sinuakin – karu ilmiö tuttu myös Suomesta: "Käytöksenne on häpeällistä"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • to08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä