Mainos

Waigel ja Kohl: Saksa täyttää Emu-ehdon

Saksan liittokansleri Helmut Kohl vakuutti maanataina, että Saksa pitää kiinni päätöksestään rajoittaa budjettivajeensa Maastrichtin sopimuksen edellyttämään 3 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Kohl kertoi Berliinissä lehtimiehille, että Saksalla on hyvät edellytykset päästä 3 prosentin kasvuun ensi vuonna. Tämä on hiukan enemmän kuin taloustutkimuslaitosten ennustamat 2,75 prosenttia.

Valtiovarainministeri Theo Waigel oli jo aiemmin päivällä korostanut, että Saksa aikoo tiukasti pidättyä 3 prosentin Emu-kriteeriin.
-Me pääsemme 3,0 prosenttiin. Saksa tulee täyttämään vajekriteerin ja 3,1, 3,2 tai 3,3 eivät ole 3 prosenttia, Waigel sanoi Tutzingissa Etelä-Saksassa.

Waigelin puhe oli vastaus Baijerin osavaltion pääministerille Edmund Stoiberille, joka vaati viime viikolla liittohallitusta lykkäämään yhteiseen valuuttaan siirtymistä, ellei Saksa pysty täyttämään kaikkia Emu-ehtoja. Stoiber arvosteli samalla avoimesti liittokansleri Kohlia tiukasta linjasta lipsumisesta.
Arvostelijat huomattavat, ettei Maastrichtin sopimus edellytä prikulleen 3 prosentin enimmäisvajetta. Heidän mukaan 3,1 ja 3,2 prosentin vajeet eivät automaattisesti sulje jäsenmaita euro-yhteisvaluutan ulkopuolelle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.