Vuosimallin 1998 Fordissa matkustanut mies halvaantui kolarissa – valmistaja joutuu maksamaan yli 130 miljoonan euron korvaukset

Rikostoimittajan kojelautakamera tallensi BMW-kuskin törttöilyn Helsingissä 0:12
Rikostoimittajan kojelautakamera tallensi BMW-kuskin törttöilyn Helsingissä

Jälleen yksi autovalmistaja on määrätty maksamaan valtaisat korvaukset autossaan vakavasti loukkaantuneelle henkilölle.

Yhdysvaltalainen Travaris Smith oli vain 24-vuotias jouduttuaan vakavaan auto-onnettomuuteen vuonna 2015. Smithin selkäranka katkesi, ja nuorimies halvaantui pysyvästi.

Smith oli ollut matkustajana vuosimallin 1998 Ford Explorerissa, kun kuljettaja menetti auton hallinnan yritettyään väistää tielle loikannutta eläintä. Auto pyöri onnettomuudessa kaksi kertaa kattonsa kautta ympäri.

Tuomio tuli tällä viikolla. Ford määrättiin maksamaan Smithille yli 150 miljoonan dollarin eli yli 130 miljoonan euron korvaukset. Peruste? Fordin katsottiin tienneen ongelmista vanhan Explorerin turvallisuudessa ja pyrkineen peittelemään asiaa.

Explorer on Fordin katumaasturimalli, ja kuten moni muukin hieman iäkkäämpi SUV, oli sen painopiste varsin korkealla, mikä teki auton alttiiksi juuri tällaisille onnettomuuksille.

Auton kehitystyöhön ja turvallisuuteen perehtynyt lakitiimi kertoi havainneensa, että insinöörit olisivat varoittaneet valmistajaa tästä kyseisestä vaarasta, mutta asia olisi haudattu vähin äänin.

Ford on kiistänyt syytökset ja aikoo valittaa päätöksestä. Fordin mukaan tapauksen valamiehistö ei saanut nähtäväkseen kaikkia todisteita, joita sillä oli omasta syyttömyydestään.

Lähde: Reuters, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat