Saksalaisvalmistaja tiesi autoissaan olleesta viasta, mutta ei pitänyt sitä kriittisenä – eläkeläismies kuoli

BMW:n haluttomuus käynnistää takaisinkutsukampanja Isossa-Britanniassa johti välillisesti eläkeläismiehen kuolemaan 1,5 vuotta sitten.

Pääkuvan video

Kojelautakamera tallensi: Tämä onnettomuus voisi sattua kenelle tahansa

Moskovassa huhtikuun lopulla sattunut onnettomuus tallentui auton kojelautakameraan. Märällä tiellä ajanut kuljettaja häikäistyi vastaantulevan auton ajovaloista eikä havainnut ajoissa yllättävää estettä.

66-vuotias brittimies menehtyi Lontoon liepeillä sattuneessa traagisessa onnettomuudessa varhain joulupäivän aamuna vuonna 2016. Kuljettaja oli väistänyt moottoritielle hyytynyttä BMW:tä, mutta menetti autonsa hallinnan ja törmäsi puuhun kuolettavin seurauksin. Kyydissä istunut vaimo loukkaantui vakavasti.

Hengenvaarallinen vika, jota ei korjattu

Sittemmin selvisi, että hyytyneessä BMW:ssä oli vika, jonka vuoksi valmistaja oli vuonna 2013 kutsunut takaisin yli puoli miljoonaa autoa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa.

Akun kaapeleissa olleen valmistusvian seurauksena ne ylikuumenivat ja johtivat sähköjen totaaliseen katoamiseen. Edes valoille tai hätävilkuille ei riittänyt virtaa, joten tielle hyytynyt BMW oli täysin pimeänä. Onnettomuushetkellä oli vielä pimeää eikä Ford Fiestallaan ajanut mies havainnut BMW:tä ajoissa.

Ison-Britannian BMW ei aikoinaan nähnyt tarpeelliseksi kutsua takaisin viallisia autoja, koska ongelmaa ei pidetty kriittisenä. Autolla kun pystyi sähköjen kadottua vielä jarruttamaan ja ohjaaminenkin onnistui. Ongelma kosketti joitakin BMW:n 1- ja 3-sarjalaisia sekä Z4:ää.

Takaisinkutsukampanja käyntiin onnettomuuden jälkeen

Miehen omaisten palkkaaman asianajajan mukaan oli ilmiselvää, että tielle hyytynyt valoton ja vilkuton auto aiheutti vakavan loukkaantumisen ja jopa kuoleman vaaran. BMW käynnisti 36 000 autoa koskeneen takaisinkutsukampanjan Isossa-Britanniassa kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen.

BMW kieltäytyi kommentoimasta tapausta vedoten edelleen käynnissä olevaan oikeuskäsittelyyn.

Lähde: Auto Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja