Naisen raiskanneelle miehelle tuomio vasta vuosien päästä – uhkailu ja pahoinpitely hiljensivät raskaaksi tulleen uhrin

Oikeus on määrännyt 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta kahdesta poikkeuksellisen kauan sitten tapahtuneesta raiskauksesta. Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 11 000 euroa vanhingonkorvauksina.

Ensimmäinen seksuaaliväkivallateko tapahtui 11 vuotta sitten, ja uhri tuli siitä raskaaksi. Toinen tapahtui yhdeksän vuotta sitten.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa ja julkisen selosteen tiistaina.

Mies kiisti alusta saakka rikokset ja kaiken seksuaalisen kanssakäymisen naisen kanssa.

Osapuolet olivat tutustuneet toisiinsa ennen tapahtumia. Heistä oli tullut ystäviä ja he olivat viettäneet toistensa kanssa aikaa.

Tunisialaistaustainen mies oli tapahtuma-aikaan 28-vuotias ja suomalaisnainen 19-vuotias.

Nainen seurusteli tuolloin toisen tunisialaistaustaisen miehen kanssa, jonka 28-vuotias tunsi. Nuori nainen oli uskonnoltaan vanhoillislestaadiolainen, eikä hänellä ollut seksuaalisia kokemuksia kenenkään kanssa.

Oikeuden mukaan mies oli tunisialaistaustainen ja uskonnoltaan muslimi. Osapuolten uskonnolla oli käräjäoikeuden mukaan vaikutusta näytön arviointiin.

Nainen päätyi aborttiin

Kesällä 2011 nainen oli miehen asunnolla Espoossa, kun mies painoi hänet sängylle ja raiskasi hänet vastusteluista huolimatta. 

Vanhoillislestadiolainen nainen häpesi aluksi tapahtunutta, eikä puhunut siitä kenellekään. Raskauden takia hän kuitenkin kävi lääkärissä, jossa kertoi tapahtumista.

Hieman myöhemmin hän avautui raiskauksesta ja raskaudesta myös ystävälleen ja siskolleen.

Naisen mukaan hän "sekosi täysin", kun tajusi kantavansa lasta raiskaajalle. Nainen päätyi tekemään abortin.

Käräjäoikeus toteaa tuomiossaan, että vanhoillislestadiolainen uskonoppi on yksi luterilaisista herätysliikkeistä. Suuntausta leimaa konservatiivinen ja torjuva suhtautuminen esimerkiksi esiaviollisiin suhteisiin ja ehkäisyyn.

Nainen kertoi neljästä raiskauksesta

Naisen kertoman mukaan mies raiskasi hänet yhteensä neljä kertaa. Helmikuussa 2011 tapahtuneeksi väitetystä raiskauksessa syyteoikeus ehti vanhentua.

Käräjäoikeus taas hylkäsi syytteen loppukeväällä 2011 tapahtuneesta raiskauksesta. Käräjäoikeuden mukaan pelkkä naisen kertomus ei tässä tapauksessa riittänyt näytöksi tapahtuneesta.

Oikeus kuitenkin katsoi miehen syylliseksi kesällä 2013 tapahtuneeseen raiskaukseen, joka tapahtui naisen asunnolla. nainen oli tuolloin pyytänyt miehen apua taulun kiinnittämisessä, kun mies oli äkisti riisunut hänen housunsa.

Viimeisin raiskaus tapahtui sormilla.

Uhkailua ja pahoinpitelyjä

Nainen oli miehen kanssa yhteydessä vuoteen 2014 saakka. Nainen kertoi myöhemmin poliisille, että mies oli rakastunut häneen, vaikka hän seurusteli toisen kanssa.

Naisen mukaan yhteydenpitoon liittyi jatkuvaa uhkailua, pahoinpitelyjä ja pakottamisia seksualisiin tekoihin. Nainen kertoi, että pelkäsi vuosien ajan miestä.

Mies uhkasi naista muiden muassa moottoripyöräjengillä.

Lopulta naisen seurustelukumppani pyysi tuomittua jättämään kumppaninsa rauhaan. Nainen meni naimisiin seurustelukumppaninsa kanssa, mutta avioliitto päätyi myöhemmin eroon.

Naisen voi kertomansa mukaan huonosti henkisesti, eikä jatkuvien uhkailujen takia uskaltanut tehdä rikosilmoitusta. Vihdoin vuonna 2020 hän meni poliisin pakeille ja kertoi kaiken.

Lue myös:

    Uusimmat