Mainos

Vuosien kamppailun onnellinen päätös – Victoria selätti anoreksian: "Olen nyt vapaa"

Kontrollista vihdoin irti päästänyt nainen kertoo elävänsä nyt elämänsä onnellisinta ja terveellisintä aikaa. 

Tanssia harrastaneen Victoria Spencen elämä alkoi suistua pikkuhiljaa raiteiltaan, kun hän päätti laihduttaa hieman tulevia koe-esiintymisiä varten. Pian lähes koko päivän kestäneet tanssitunnit eivät riittäneet tälle samaan aikaan puhdasta ruokavaliota noudattaneelle naiselle, vaan hän pyrki kuluttamaan kaloreita myös päivittäisillä, kymmenien kilometrien pituisilla juoksulenkeillä. Tämä johti pian myös siihen, että nuoren naisen koulunkäynti alkoi kärsiä energian puutteen ja joustamattomien rutiinien vuoksi. 

Tämä oli ennen vuotta 2014, kunnes eräs lomamatka sai 19-vuotiaan naisen ymmärtämään, kuinka sairas hän todellisuudessa oikein oli. 40-kiloiseksi laihtunut nainen oli pelkkää luuta ja nahkaa. Vaikka sisäisesti Spence tunsi itsensä naiseksi, ulkoisesti hän oli kooltaan ja muodoiltaan kuin yhdeksänvuotias poika.

– Kun olin lomalla bikineissä, ihmiset osoittelivat minua ja puhuivat siitä, kuinka hoikka oikein olin. Olin todella tietoinen siitä, eikä se tuntunut hyvältä, Spence kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lomalta otettu valokuva sai naisen vihdoin ymmärtämään, kuinka hengenvaaralliseksi hänen painonsa oli oikein laskenut. 

– Pystyin näkemään jokaisen jaloistani törröttävän luuni ja käteni olivat sairaalloisen laihat. Se oli kuin herätys, Spence kertoo elämänsä käännekohdasta.

Kisoihin valmistautuminen toi kontrollin tunteen takaisin

Lomamatkan jälkeen nainen päätti, ettei antaisi enää elämän lipua käsistään, vaan hakeutui hoitoon. Terapia ja sairaudesta avautuminen auttoivat naista toipumaan, ja hän onnistuikin nostamaan painoaan terveellisiin lukemiin, kunnes hän hankkiutui uuden lajin, bikinifitneksen pariin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Spence muokkasi vartaloaan ja onnistui nousemaan kisalavoille, mutta vaikka ulkoisesti kaikki näytti olevan kunnossa, nyt myöhemmin Spence kommentoi kilpailujen olleen ainoastaan syömishäiriön jatke, sen astetta hyväkysytympi muoto.

– Myöhemmin bikinikilpailuihin valmistautuessani aloin laskea makroja ja kaloreita, se antoi minulle taas hetkellisesti kontrollin tunteen, mutta pohjimmiltani tiesin, että se oli vain naamioitu syömishäiriö, nainen toteaa.

Suurin muutos on tapahtunut pään sisällä

Sen jälkeen, kun nainen tapasi puolisonsa Michael Robinsonin, hän uskalsi vihdoin päästää irti kontrollista. Nyt terveissä lukemissa, 57-kiloisena, Spence uskoo vihdoin selättäneensä syömiseen liittyvät ongelmansa.

– En malttanut odottaa, että pääsisin taas elämään normaalia elämää, tekemään samoja asioita kuin muut, kuten lähtemään drinkeille ystävien kanssa.

– Olen nyt vapaa, vailla huolia ja paljon vähemmän stressaantuneempi, 22-vuotias nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen kertoo rakastavansa aidosti nykyistä, naisellista vartaloaan. Vaikka ulkoinen muutos entiseen on valtaisa, Spence toteaa, että suurin muutos on tapahtunut hänen päänsä sisällä. Hän on vihdoin oppinut, että ihminen on paljon muutakin kuin vain tiukat vatsalihakset ja hoikka vyötärö.

– Syömishäiriön kanssa kamppaillessasi olet koukussa; unohdat elää ja nauttia hetkestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Nyt treenaan ja syön miten haluan, tämä on saanut aikaan sen, että tunnen nyt olevani elämäni kunnossa ja onnellisempi kuin koskaan aiemmin, Spence toteaa.

Lähde: Mirror

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.