Mainos

Selätti kroonisen sairauden ja ahdistuksen: Jaden tarina todistaa, että fitness on paljon muutakin kuin vain pintaa

Nainen kertoo muodonmuutoksessaan olleen kyse ennen kaikkea terveydestä, ei niinkään lihaksista.  

Sosiaalista mediaa seuraava ei ole voinut välttyä tarinoilta ja kuvilta, jotka todistavat upeiden fitness-vartaloiden syntyä. Joskus ennen ja jälkeen -kuvien taustalla on paljon muutakin kuin vain pelkkä ulkonäkö. Näin on ainakin newyorkilaisen Jade Bucklowin kohdalla.

 – Pohdin vuotta 2016 ja alan ymmärtää, kuinka pitkälle olen päässyt vuodessa. Tässä on ollut kyse paljon muustakin kuin vain kuntoon pääsemisestä.

– En nukkunut, en syönyt, kärsin vakavasta ahdistuksesta, masennuksesta ja paniikkikohtauksista. Mikään ei ollut hallinnassa, Bucklow kertoo entisestä elämäntyylistään. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt tätä henkilöä ei Bucklowin mukaan ole enää olemassa. Hän kertoo olevansa nyt vahva niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja mikä tärkeintä, täynnä iloa ja onnea.

Treenimäärät vähenivät, ruokamäärät lisääntyivät

Ennen elämänmuutostaan nainen työskenteli stressaavassa työyhteisössä lakimiehenä, korvasi ateriat kofeiinilla ja harrasti säännöllisesti juoksua ja sisäpyöräilyä. Hektinen elämäntyyli ei auttanut naista kamppailussa ahdistuksen ja masennuksen kanssa, päinvastoin. Kuukausia huonosta itsetunnosta, paniikkikohtauksista ja yksipuolisen ruokavalion aiheuttamista seurauksista kärsittyään Bucklow päätti, että jonkin olisi muututtava. Hänen olisi muututtava. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ammattilaisen avustuksella nainen pisti ruokavalionsa ja liikuntatottumuksensa kertaheitolla kuntoon. Välipalapatukat vaihtuivat kuuteen tasapainoiseen ja monipuoliseen ateriaan päivässä. Uusi ruokavalio hävitti täysin myös ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivän naisen vatsavaivat. 

Salilla nainen treenaa nykyisin enintään viisi tuntia viikossa, usein paljon vähemmänkin. Vaikka treenimäärät ovat vähentyneet, ne ovat muuttuneet laadukkaammiksi. Useamman tunnin juoksulenkit ovat vaihtuneet nyt tehokkaaseen salitreeniin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ulkonäön ja hyvänolontunteen lisäksi uusi elämäntyyli on tuonut mukanaan myös itseluottamusta ja kontrollin tunnetta.

– On uskomatonta, kuinka rutiinien luominen voi pysäyttää ahdistuksen ja luoda elämään kontrollin tunnetta. Se pakotti minut keskittymään terveyteeni, siihen, mitä syön ja kuinka elän, nainen kertoo.  

Bucklowin neuvo kaikille samanlaisista ongelmista kärsiville on hyvä etukäteissuunnittelu. Hän muistuttaa, että kyse ei ole lyhytaikaisesta dieetistä, vaan koko elämäntyylin muuttamisesta.

Lähde: Cosmopolitan 

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.