Mainos

Itseään näännyttäneen äidin pysäyttävä tarina: Joutui tekemään valinnan terveen lapsen ja syömishäiriön välillä

Viisitoistavuotta syömishäiriön kanssa kamppailut nainen kertoo hetkestä, jolloin hän oppi rakastamaan vartaloaan. 

Caroline Shannon Karasikin syömishäriö alkoi samalla tavalla kuin monen muunkin kohdalla. Kun nainen oli 15-vuotias, hän alkoi harrastaa juoksua. Vaikka hän oli juossut jo muutaman vuoden ajan, vasta nyt hän alkoi ymmärtää, kuinka suuri vaikutus urheilulla oli hänen vartaloonsa. Joka kerta suihkussa käydessään hän jäi ihailemaan peilistä hoikkenevaa olemustaan.

– En saanut tarpeekseni. Aloin laskemaan kaloreita, kirjoitin ne ylös pienelle paperille, jota pidin vaatekaapissani. Kirjoitin ylös kaiken, mitä söin. Jopa purukumin. En pystynyt työntämään sormia kurkkuuni, joten otin laksatiiveja, nainen kertoo synkistä ajoistaan.

Kun Karasik meni lukioon, syömishäiriö syveni entisestään; etukäteen suunniteltuja aterioita ja tuntien urheiluhetkiä. Kukaan ei ollut enää vahtimassa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian nainen kuitenkin väsyi ja kyllästyi rajoittavaan kierteeseen. Karasik alkoi puhua ongelmistaan avoimemmin, mutta tästä huolimatta hän ajatteli aivan liian paljon ruokaa ja treenasi aivan liian paljon pysyäkseen hoikkana. Naisen suurin pelko oli, että hänen vartaloonsa kerääntyisi rasvaa. 

Suurin muutos kuitenkin tapahtui vasta sitten, kun hän sai tietää odottavansa lasta. Raskaus sai aikaan jotain, jota hän ei olisi osannut odottaa.

Terveys menee aina kaiken edelle

Raskausaikana nainen ymmärsi, kuinka tärkeä asia terve keho oikein on. 

– Rakastuin kehooni ensimmäistä kertaa. 30-vuotiaana huomasin olevani ylpeä kehoni vahvuudesta ja sen kyvystä kasvattaa toista ihmistä. Ihailin jokaista raskauteni vaihetta, pyöristyvää vatsaani ja tukevoituneita jalkojani.

Naisen ajatusmaailma muuttui lopullisesti erään lääkärikäynnin yhteydessä. Hän sai tietää, että napanuora ei välittänyt ravinteita lapselle normaaliin tapaan. Syntymättömän lapsensa terveyden vuoksi tulevan äidin oli pakko ryhtyä syömään erittäin ravitsevaa ja monipuolista ruokaa.

Hän ryhtyi syömään kaloripitoisia pähkinöitä ja muuta ruokaa, jota hän ei aiemmin kuvitellutkaan pistävän suuhunsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En koskaan antanut toista ajatusta sanoille ”liian paljon” tai ”rasvaa”, vaan jatkoin sen sijaan sen päivän kuvittelemista, kun saisin pidellä tervettä tyttövauvaani, Karasik kertoo.

Riskeistä huolimatta synnytys sujui hyvin, ja pian äiti sai rinnallensa terveen tyttövauvan. Tämä teki äitiin niin suuren vaikutuksen, että se tulee kestämään hänen loppuelämänsä ajan. Karasik ymmärsi, että terveys menee aina kaiken edelle. 

Nyt hän on pienen tyttölapsen äiti, vaimo ja terve oma itsensä. Eikä hän voisi olla onnellisempi. 

Video: Harva tulee ajatelleeksi, miltä maailma näyttää sairastuneen silmin. 

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.