Mainos

Vuorenmaa vaatii vuokratyövoimaan yleissitovaa sopimusta

Metallityöväen liiton puheenjohtajan mielestä vuokratyövoimasta on tullut "hiipivä reitti työehtojen polkemiseen".

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii yleissitovan työehtosopimuksen ulottamista koskemaan myös vuokratyötä.

Vuorenmaa perustelee vaatimustaan sillä, että valvontajärjestelmä on pettänyt ja siksi monissa yrityksissä ruuhkahuippujen tasaamiseen tarkoitettu työvoima on tullut pysyväksi käytännöksi. Nyt vuokratyövoimasta on hänen mukaansa tullut "hiipivä reitti työehtojen polkemiseen".

Lapualla puhunut Vuorenmaa sanoi esittävänsä SAK:n hallituksessa, että SAK ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK aloittaisivat neuvottelut, jotta kaikki vuokratyönantajat saadaan yleissitovan sopimuksen piiriin.

Vuokratyövoimaa koskettavan raamisopimuksen aikaansaaminen mittaa Vuorenmaan mukaan sitä, onko EK:n puheissa turvallisella tavalla toteuttavista työelämän joustoista mitään pohjaa.

Työehtosopimuksen on katsottu olevan yleissitova, jos noin puolet alan työntekijöistä on järjestäytyneiden yritysten palveluksessa. Yleissitovuus määrää myös pienet järjestäytymättömät työnantajat noudattamaan työmarkkinaosapuolten välisiä työehtosopimuksia.

Yleissitovia sopimuksia on Suomessa noin 130 ja niiden piirissä noin 90 prosenttia työntekijöistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.