Mainos

Vuorenmaa: Työmarkkinoihin puuttumisen loputtava

Metalliliiton puheenjohtajan mukaan työmarkkinoiden itsenäisyyttä on kunnioitettava. Vuorenmaa perää myös ammattiliittojen vastuuta.

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.) varoittelee poliitikkoja puuttumasta työmarkkinaosapuolten keskinäisiin asioihin.

Kunta-alan palkkaratkaisu ja hallituksen siihen lupaamat varat ovat Vuorenmaan mielestä sotkemassa politiikan ja työmarkkinoiden välisen työnjaon.

- Malli, jossa vain tietyt ryhmät saisivat verovaroista lisärahaa, murentaa kunnallista työmarkkinajärjestelmää. Ajaudutaan helposti pysyvään käytäntöön, jossa poliitikot mieltymystensä mukaan tai äänien toivossa kohdentavat avustuksia poliittisten suhdanteiden mukaan.

Vuorenmaa vaatii kannanotossaan, että erityisesti ministerien sekaantumisen neuvotteluihin on loputtava.

- Työmarkkinajärjestöjen itsenäisyyttä on kunnioitettava, Tervakoskella puhunut Vuorenmaa korosti.

Koska kyseessä on yhteisten verovarojen käyttö, hallituksen tulisi Vuorenmaan mielestä kertoa rahamäärä kokonaisuudessaan, jonka jälkeen kunta-alan neuvotteluosapuolet sopivat sen käytöstä.

- Vastuu siitä, että poliitikot eivät pääse sotkemaan työmarkkinajärjestöjen vakiintuneita käytäntöjä, on myös kaikilla alan ammattiliitoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.