Mainos

Vuorenmaa: Ay-liikkeen fuusiot toteutuisivat helpommin liittojen kesken

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaan mukaan yhteistyötä voidaan helpommin lisätä samoilla aloilla toimivien liittojen kesken.

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.) pitää tarpeettomana puheita palkansaajakeskusjärjestöjen yhdistämisestä. Spekulointi SAK:n ja STTK:n tai Akavan fuusioista ei ole Vuorenmaan mukaan realistista. Yhteistyötä voidaan sen sijaan helpommin lisätä samoilla aloilla toimivien liittojen kesken.

Metalliliiton osalta luontevaa olisi Vuorenmaan mielestä yhdistää STTK:laisen Toimihenkilöunionin ja SAK:laisen Sähköliiton toimintoja. Hän perusteli edunvalvonnan yhdistymistä sillä, että TU ja Sähköliitto törmäävät jo nyt päivittäin yhteisiin tarpeisiin, jotka nousevat esille suoraan työpaikkason tarpeista.

Laajempi rintama toisi myös vahvan vastavoiman neuvottelupöydässä työnantajien kanssa. Vuorenmaa sanoi liittokokouksen tiedotustilaisuudessa Tampereella, että asiassa olisi mahdollista edetä jo lähivuosina. Hänen mukaansa rajat toimihenkilöiden ja työntekijöiden välillä ovat häviämässä. Liiton sihteeri Erik Lindfors (vas.) muistutti, että esimerkiksi telealalla akavalaisilla insinööreillä, STTK:laisilla toimihenkilöillä ja metalliliittolaisilla on jo yhteinen työehtosopimus. Lindfors arvioi, että tarve yhteistyöhön kasvaa jo teollisuuden rakennemuutostenkin, kuten verkostoitumisen vuoksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.