Mainos

Vuonna 2015 tiliotteesi voi näyttää tältä

Työttömyyden lisääntyminen, väestön ikääntyminen ja talouskriisin jättilasku tulevat veronmaksajien maksettavaksi tulevina vuosina. 45 minuuttia -ohjelma kertoo tänään, miltä tavallisen palkansaajan arki näyttää viiden vuoden kuluttua.

Asiantuntijoiden mukaan palkat tulevat nousemaan yleisesti noin kymmenen prosenttia, mutta samalla kohoavat myös verot ja veroluonteiset maksut, vaikka niistä tehtävät poliittiset päätökset olisivatkin tiukassa.

Elinkustannukset kallistuvat nopeasti etenkin asumisessa, josta voi vuonna 2015 joutua maksamaan jopa lähes kolmanneksen nykyistä enemmän.

Useiden prosenttien vuosittaisia korotuspaineita on lähes kaikessa asumiseen liittyvässä: muun muassa vedessä, sähkössä, kiinteistöverossa ja jätemaksuissa. Autoilun hintalapun ennustetaan kallistuvan noin viidenneksen ja elintarvikkeiden hinnannousuksi arvioidaan noin 15 prosenttia.

45 minuuttia -ohjelmassa esimerkkinä oleva palkansaaja saa huomata, että viiden vuoden päästä hän jää tuloillaan ja menoillaan miinukselle. Lisäksi edessä ovat arvioitua tiukemmat ajat, jos talous ei kehity niin suotuisasti kuin asiantuntijat arvioissaan olettavat.

Lue myös Jussi Erosen blogi:Kohti verojen ja hintojen korotuksia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.