Poliisi ryhtyi uusiin toimiin Antti Hanhivaaran löytämiseksi – nuorukainen hävisi erämaahan jälkiä jättämättä vuonna 2006

Ivalolainen Antti Hanhivaara katosi yli kymmenen vuotta sitten – nyt poliisi selvittää tapausta jälleen 7:58
MTV Uutiset Live: poliisi kertoi viime vuoden lopulla, ettei 21-vuotiaana kadonneen Hanhivaaran tapausta ole unohdettu

Ivalolainen Antti Hanhivaara katosi erämaahan Inarin Angelissa 14 vuotta sitten. Hänet nähtiin viimeisen kerran lauantaina 14. lokakuuta 2006. Viime viikolla Lapin poliisi on jälleen tutkinut tapausta.

Vuosien varrella Hanhivaaraa on etsitty useaan otteeseen, tuloksetta. Lapin poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että poliisi teki jälleen viime viikolla Inarin Angelin alueella tarkastuksia ja puhutuksia katoamistapaukseen liittyen.

MTV ei aamupäivällä tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa rikoskomisario Mikko Halmetta, joka kommentoi aihetta Ylelle eilen. 

– Poliisin pyrkimyksenä on löytää kadonneet henkilöt ja aina välillä myös vanhoihin katoamisiin liittyen tehdään tarkistuksia ja etsintöjä, Halme sanoo Ylelle.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi ei kuitenkaan ole saanut tapauksesta tietoonsa mitään uutta, mutta "muutamia asioita käytiin selvittämässä poliisin toimesta".

Viime vuoden lopulla virkavalta vakuutti, ettei tapausta ole vielä käsitelty loppuun. Poliisi kartoitti, mitä tapaukseen eteen olisi vielä tehtävissä.

Katosi mökkiviikonlopun jälkeen

Tutkinnassa on selvinnyt, että ennen katoamistaan Hanhivaara oli viettänyt perjantai-iltaa kaverinsa kanssa. Miehet olivat käyneet Karigasniemellä ja sen jälkeen mökillä Angelissa. Antti oli poistunut mökiltä lauantaiaamuna autollaan.

Myöhemmin auto löytyi rikottuna läheiseltä tieltä.

Poliisi on kertonut, että viimeisimmän luotettavan havainnon mukaan Antti oli kävellyt Angelissa yksin erämaahan.

Poliisi ei ole tutkinut katoamista rikoksena. Uusia vihjeitä on kuitenkin vuosien varrella tarkistettu, kun niitä on ilmaantunut.

Yksinäistä hortoilua?

Julkisuudessa katoamistapausta pohtineet Hanhivaaran lähisukulaiset puolestaan uskovat, että tapaukseen liittyy jotakin hämärää. Antti Hanhivaaran sisko on epäillyt, ettei hänen veljensä olisi ajanut Angeliin itse.

Veli oli toiminut eräoppaanakin, joten siskon mukaan olisi epätodennäköistä, että hän olisi lähtenyt yksin hortoilemaan erämaahan.

Antti Hanhivaara julistettiin kuolleeksi lokakuussa vuonna 2018, viisi vuotta katoamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat