Mainos

Poliisi sai uuden vihjeen Antin mystisestä katoamisesta Lapin erämaahan 11 vuotta sitten: "Se on tarkistettava"

Ivalolaisen Antti Hanhivaaran, 21, katoamisesta erämaahan Inarin Angelissa tuli tässä kuussa kuluneeksi tasan 11 vuotta. Viimeisen kerran Antti nähtiin 14. lokakuuta 2006.

Poliisin mukaan asiaan ei epäillä liittyvän rikosta, mutta omaiset eivät ole siitä täysin varmoja.

MTV Uutiset uutisoi kaksi viikkoa sitten, että Hanhivaaran läheiset järjestivät syyskuussa Lapissa etsinnät, mutta etsijöitä häirittiin ja jopa uhkailtiin. Koiraohjaajan puhelimeen lähetettiin tuntemattomasta numerosta viesti: "Jätä Karigasniemi rauhaan".

MTV Uutisten jutun jälkeen poliisi sai Hanhivaaraan liittyen uuden vihjeen.

– En halua avata vihjettä sen enempää, mutta se liittyy Antin katoamiseen. Vihje on uusi ja se tuli tämän uutisen jälkeen. Usein kun asiat tulevat uudestaan julkisuuteen, ne nousevat taas keskusteluun, tutkinnanjohtaja, ylikonstaapeli Esa Harju Lapin poliisista kertoo.

Poliisi aikoo tavoitella vihjeen antajaa

Poliisin mukaan vihje ei ole konkreettinen, mutta sitä tutkitaan.

– Aiomme olla yhteydessä vihjeen antaneeseen henkilöön ja keskustella hänen kanssaan. Viestin perusteella hänellä ei ole omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa tietoa, mutta vihje on sellainen, että se on tarkistettava, Harju sanoo.

Poliisi ei ole järjestänyt etsintöjä Hanhivaaran löytämiseksi enää vuosiin. Omaisten syyskuisten etsintöjen jälkeen poliisi teki kuitenkin tarkistuksia Karigasniemellä.

– Poliisi kävi tässä syksyllä tarkastamassa paikkoja ruumiskoiran kanssa. Omaiset kertoivat meille tietyistä paikoista ja ruumiskoira kävi niillä seuduilla. Tarkistuksissa ei löytynyt mitään eikä niistä saatu lisäselvyyttä asiaan.

Hanhivaaran katoamisesta on kulunut jo niin pitkä aika, että jos hän on kuollut, ruumis on maatunut käytännössä lähes kokonaan. Todennäköisesti jäljellä olisi kuitenkin ainakin luita ja vaatteen kappaleita.

– Minulle on kerrottu, että koira voi vielä löytää jäljet, vaikka ruumista ei enää olekaan, Harju sanoo.

Rikoksen mahdollisuus on otettu huomioon

Poliisi on tutkinut tapausta aina katoamisena eikä rikosta ole epäilty, vaikka omaiset ovatkin arvelleet, että tapaukseen saattaisi liikkua rikos.

– Rikos on aina otettu yhtenä mahdollisuutena huomioon, mutta syytä epäillä -kynnys esitutkinnan aloittamiseen ei ole koskaan täyttynyt, Harju selvittää.

Poliisin mukaan kaikki ne henkilöt, jotka olivat Hanhivaaran kanssa tekemisissä katoamista ennen, on selvitetty ja kuultu. Omaiset ovat ihmetelleet, miksi heidän ei ole annettu lukea näitä kuulusteluja.

– Omaiset ovat saaneet tiedon, mitä kuulusteluissa on ilmennyt, vaikka he eivät ole aineistoa saaneetkaan. Käytäntö on, että kun poliisitutkinta on kesken, niin asiakirjoja ei vielä anneta, Harju kertoo.

Poliisin mukaan katoamistutkinta jatkuu niin kauan, kunnes Hanhivaara löytyy tai tapaukseen tulee muuten selvyys.

– Kun kyse on kadonneesta henkilöstä, niin tutkinta ei vanhene koskaan, ellei henkilö löydy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.