Antti Hanhivaara katosi oudoissa olosuhteissa 12 vuotta sitten – Virallisesti hänet on julistettu kuolleeksi, mutta ruumista ei ole koskaan löydetty

0:43

Ivalolaisen Antti Hanhivaaran katoamisesta on tänään kulunut tasan 12 vuotta. 21-vuotias Antti nähtiin viimeisen kerran 14. lokakuuta 2006.

Aiemmin tänä vuonna Antti julistettiin kuolleeksi. Väestörekisteriin hänen kuolinpäiväkseen on merkitty 14. lokakuuta 2011.

Lain mukaan henkilön kuolinpäiväksi on määrättävä se päivä, jona kadonnut henkilö on todennäköisimmin kuollut. Jos päivää ei tiedetä, kuolinpäiväksi on määrättävä viimeistään se päivä, jolloin on kulunut viisi vuotta siitä, kun kadonnut henkilö oli tiettävästi viimeksi elossa.

Antin kuolinpäiväksi on merkitty päivä, jolloin hän oli ollut kadonneena tasan viisi vuotta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vihjeitä ei ole enää tullut

Poliisi ei epäile Antin katoamiseen liittyvän rikosta, mutta omaiset eivät usko hänen vain kadonneen jälkiä jättämättä.

MTV kertoi vuosi sitten Antin katoamiseen liittyvistä oudoista kiemuroista. Alla olevasta jutusta voi lukea myös uhkaavan viestin, joka lähetettiin yhdelle etsijöistä:

Antti katosi erämaahan 11 vuotta sitten – syyskuussa etsijän puhelimeen tuli viesti: "Jätä Karigasniemi rauhaan"

Vielä vuosi sitten syksyllä omaiset järjestivät itse etsintöjä Karigasniemellä Antin löytämiseksi. Mitään ei kuitenkaan löytynyt.

Poliisi ei ole tehnyt viimeisen vuoden aikana etsintöjä Antin löytymiseksi.

– Tämä juttu ei ole meillä aktiivisessa tutkinnassa, koska ei ole tapahtunut mitään uutta emmekä ole saaneet uusia vihjeitä asiassa, tutkinnanjohtaja ylikonstaapeli Esa Harju Lapin poliisista kertoo.

Poliisi ei ole saanut mitään vihjeitä Antin katoamiseen liittyen pitkään aikaan.

– Aina, jos uusia vihjeitä tulee, ne tarkistetaan. Mutta viime aikoina mitään uutta ei ole tullut ilmi, Harju sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Poliisin mukaan käveli erämaahan ja kuoli

Katoamisen aikaan Antti asui yksin Ivalossa. Perjantai-iltana, päivä ennen katoamistaan, Antti lähti viettämään iltaa kaverinsa kanssa.

Miesten ilta suuntautui Karigasniemelle, josta matka jatkui myöhemmin kahden muun nuoren kanssa mökille Angeliin, joka on pieni kylä aivan Norjan rajan lähettyvillä.

Angelin mökiltä Antti lähti lauantai-aamuna 14. lokakuuta autollaan pois. Myöhemmin auto löytyi rikottuna ja säpäleinä läheiseltä tieltä.

Poliisin mukaan silminnäkijät ovat kertoneet, että Antti olisi lähtenyt kävelemään yksin kohti erämaata Angelissa. Poliisin epäilys on, että Antti kuoli Angelin erämaahan. Ruumista ei vain koskaan ole löydetty.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Omaiset eivät usko tähän.

– Meille väitettiin, että Antti olisi kävellyt erämaahan 30 kilometrin päähän. Se ei ole uskottavaa. Hänellä oli jalka kipeänä, joten on vaikea kuvitella, että hän olisi kävellyt kipeän polven kanssa niin pitkän matkan, Antin pikkusisko  sanoi MTV Uutisille vuosi sitten.

Antti on nyt virallisesti julistettu kuolleeksi, mutta omaiset eivät vieläkään ole saaneet vastausta siihen, mitä hänelle todellisuudessa tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja