Mainos

Vuokrien pelätään nousevan edelleen

Vuokra-asuntojen hintojen uumoillaan nousevan edelleen. Suomen Vuokranantajien mukaan yksiöiden ja kaksioiden vuokrat voivat olla muun muassa pääkaupunkiseudulla vuoden päästä 9 prosenttia nykyistä korkeammat.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoo, että vuokrahinnat eivät ole seuranneet asuntojen hintojen kehitystä.

- Nopea asuntojen hintojen nousu ei ole siirtynyt samalla tahdilla vuokriin. Nyt on edessä sitten se kehitys, että vuokrahinnat ottavat asuntojen hinnat kiinni.

Metsolan mukaan vuokralla asuminen oli viime vuoden alussa suhteessa edullisinta 15 vuoteen. Vuokralaisten keskusliiton järjestöpäällikkö Ilpo Eerola on hintojen kehityksestä kuitenkin eri mieltä.

- Ei tässä ole varaa vuokrahintoja kovasti nostaa. Huoneistojen vuokrat ovat tällä hetkellä ihan huipussaan, jos yksiöstä maksetaan 30 euroa neliöltä Helsingissä, niin ei ole järkevää maksaa tälläisiä vuokria.

Molemmat ovat sitä mieltä, että ainoa mahdollinen lääke on asuntojen rakentaminen.

- Tää on myös kaavoituspoliittinen ongelma. Jos ilmasta katsoo esimerkiksi pääkaupunkiseutua, niin miettii, että missä se kaupunki tuolla on. Kyllä heittäisin palloa nyt myös kunnille näin kunnallisvaalien alla, Metsola sanoo.

- On tämän päivän realismia, että perheet muuttavat kauemmas keskustoista ja työpaikkojen läheltä. Silloin pendelöinti tulee lisääntymään ja se on vastoin kaikkia yleisiä tavoitteita, Eerola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.