Mainos

Vuokraturvan Metsola: Asuntomarkkinoilla huolestuttavia piirteitä

Asiantuntija pitää asuntokaupan hidastumista ja kuluttajien talousluottamuksen romahtamista huolestuttavina merkkeinä asuntomarkkinoilla.

Asuntojen hinnat ovat olleet pitkään nousussa, mutta hinnat saattavat seuraavan kolmen vuoden aikana lähteä laskusuuntaan.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kehottaakin huomioimaan, että jo nyt on tapahtunut suunnan muutos.

– Ei pidä tuudittautua siihen, että asuntojen hintojen nousu jatkuisi. Jo nyt tilanne on muuttunut, asuntojen hinnat ovat lähteneet hienoiseen laskuun ja tämä on jo yksi varoituskello.

Ilmiö koskettaa Metsolan mukaan kaikkia länsimaita.

– Vakavin signaali on kuitenkin se, että kuluttajien talousluottamus on romahtanut, ei pelkästään Suomessa ja Euroopassa vaan myös USA:ssa.

Asuntolainojen poikkeuksellisen matalat korot ovat viime vuosina pitäneet osaltaan huolta siitä, että asuntoralli on ollut vireää.

Metsolaa huolestuttaa se, ovatko ihmiset varautuneet siihen, että talouden isot ongelmat saattavat olla vasta edessä päin.

– Korko on ollut alhainen, se on painettu keinotekoisesti matalalle ja asuntolainaa ottaessa ihmiset ovat ajatelleet, että kyllähän minä tästä kuukausierästä selviän, mutta entä jos korot lähtevät nousuun?

(MTV3)

Katso Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsolan haastattelu: (Huomenta Suomi 31.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.