Vuokramökkeilystä laitonta? Lomarenkaan toimitusjohtaja pitää hallituksen suunnitelmia hämmentävinä – "Tässä eriarvoistetaan perheitä"

Vuokramökkeilyä on liikkumisrajoitusten mukaisesti vältettävä – miten suhtautuu alan yrittäjä? 9:11
Katso video: Lomarengas-yhtiön toimitusjohtaja pitää vuokramökkeilyä suitsevia liikkumisrajoituksia eriarvoistavina.

Hallituksen kaavailema liikkumisrajoituslaki estää vuokratulle mökille menemisen. Vapaa-ajan asunnon tulee olla henkilön omistuksissa, jotta mökille meno sallitaan.

Hallituksen esittämässä liikkumisrajoituslaissa on pykälä koskien mökkeilyä. Lomarenkaan toimitusjohtajaaJuha-Pekka Olkkolaa mietityttää suunnitelma.

– Hieman hämmentäviltä nämä suunnitelmat kuulostavat. Tässä eriarvoistetaan perheitä, jotka omistavat mökin ja niitä, jotka haluaisivat lomalle viikoksi vuokraamalla kohteen.

Lankinen muistuttaa, että Suomessa on tuhansia mökkejä, joissa omistaja käyttää mökkiä itse kuten vuokramökkiä.

– Mökki on ostettu osittain sijoitusmielessä tai laitettu vuokralle, jotta käyttökuluja pystytään korvaamaan. Omistaja tulee lomalle Lappiin viikoksi tai pariksi. Muuten mökki on vuokrattu. En ymmärrä miten nämä kaksi muotoa eroavat toisistaan.

Tarttuuko virus mökkeilystä?

Olkkola toivoo perustusvaliokunnan punnitsevan, onko lakiehdotuksessa kohtia, joita hallitus ei olisi osannut ottaa huomioon.

– Toivon, että tässä mietitään isoa kuvaa siitä, miten virus leviää ja tarttuu. Tarttuuko se vuokramökkitoiminnasta tai ylipäätään mökkeilystä, jossa perhe voi niin sanotusti matkustaa omassa kuplassaan?

Eduskunnan on tarkoitus aloittaa hallituksen esittämän liikkumisrajoituslain käsittely huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat