"Tässä jätetään aika iso vastuu yrittäjän harteille" – liikkumisrajoitukset jättäisivät tuhannet erikoiskaupat löysään hirteen

Liikkumisrajoitukset iskisivät tuhansiin erikoiskauppoihin 2:10
Liikkumisrajoitukset iskivät tylysti tuhansiin erikoiskauppoihin: Katso koko juttu tästä!

Erikoiskaupat ovat uusien liikkumisrajoitusten takia väliinputoajia ja löysässä hirressä. Näin sanoo alaa edustavan Tuote- ja palvelukaupan yhdistyksen eli ETU ry:n toimitusjohtaja Ulla Pöllänen. 

Pöllänen tulkitsee, että hallituksen linjausten myötä kauppoja laitetaan kiinni, vaikka lakiesitys siihen liitykään. Jo tässä vaiheessa käytetyt sanamuodot ovat olleet sellaisia, että myynti on tippunut.

– Koko ajan kulut juoksevat ja yrityksiä halutaan pitää auki. Suurin osa erikoiskaupoista on pieniä tai keskisuuria liikkeitä, jotka yrittäjävoimin taapertavat eteenpäin. Kyllä he sen tuen nyt tarvitsevat.

– Tässä jätetään nyt aika iso vastuu yrittäjien harteille. Käytännössä jos sinne ei saa mennä, niin onko niitä ovia edes loogista pitää auki. Mietin myös sitä, että onko se yrityksen maineelle hyvä että pidän auki, vaikka on sanottu että lainvoimaisesti meille ei saisi tulla, Pöllänen toteaa.

Rajoitusalueilla toimii nelisen tuhatta erikoiskauppaa, jotka työllistävät noin 16 000 ihmistä. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee pikaisesti rajoituksista kärsiville yrityksille tukea, joka kohdistuisi esimerkiksi palkkoihin ja vuokriin. Uusi tuki edellyttää kustannustukilain muuttamista.

Lue myös:

    Uusimmat