Mainos

Vuoden pakolaismies oli yksi Turun puukottajaa jahdanneista: Rasistiksi leimaamisesta ei ole hyötyä – "Seuraa syyttelyn kierre"

Vuoden pakolaismieheksi on valittu Ahmad Hosseini. Hän opiskelee Turun ammatti-instituutissa lähihoitajaksi, kertoo Pakolaisapu tiedotteessaan.

19-vuotias Hosseini tuli Suomeen turvapaikanhakijana Afganistanista syksyllä 2015. Nyt hän toimii aktiivisesti We see you -ryhmässä ja on mukana järjestämässä rasismin vastaista toimintaa Turussa. Hän oli myös yksi nuorista miehistä, jotka jahtasivat Turussa viime elokuussa puukottanutta.

Itsekin ennakkoluuloja Suomessa kohdannut Hosseini uskoo, että paras tapa purkaa jännitteitä yhteiskunnassa on keskustelu.

– Jos ihmiset leimataan rasisteiksi, seuraa syyttelyn kierre. Ei sellaisesta ole mitään hyötyä.

Hosseini kannustaa maahanmuuttajia tarttumaan vaikutusmahdollisuuksiin Suomessa ja toimimaan paremman yhteiskunnan puolesta.

– Älkää olko täällä vain fyysisesti, vaan myös henkisesti. Yhtä paljon kuin meillä on Suomessa oikeuksia ja yhteiskunta tukee meitä, on meillä myös velvollisuuksia, hän sanoo.

Vuoden pakolaisnaiseksi on valittu Sirwa Farik, josta voit lueka jutun täällä. Pakolaisapu on jakanut Vuoden pakolaisnainen -palkinnon vuodesta 1998. Vuoden pakolaismies palkittiin nyt kolmatta kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.