Mainos

Sirwan mies murhattiin ja hän joutui pakenemaan Suomeen – Vuoden pakolaisnainen kannustaa muita kotoutumisessa

Suomen Pakolaisapu on valinnut Vuoden pakolaisnaiseksi vantaalaisen projektityöntekijä Sirwa Farikin, kertoo järjestö tiedotteessaan.

Nyt 45-vuotias Farik tuli Suomeen vuonna 2000 kiintiöpakolaisena Irakista. Hän joutui pakenemaan maasta, kun hänen miehensä murhattiin ja muun muassa naisten oikeuksia puolustavissa järjestöissä toiminut Farik joutui itsekin vaaraan.

Nykyisin hän työskentelee Irakin naisyhdistyksen hankkeessa, joka tukee maahanmuuttajanaisten kotoutumista. Hän toimii myös osa-aikaisena perhetyöntekijänä.

– Maahanmuuttajien onnistunut kotoutuminen on elintärkeää sekä yhteiskunnalle että maahan muuttaneille itselleen. Haluan olla oman tarinani kautta kannustamassa sellaisia maahanmuuttajia, jotka pitävät kotoutumista toivottoman vaikeana, Farik sanoo.

Hän pitää tärkeänä, että Suomeen saapumisen yhteydessä pakolaisille kerrotaan paitsi käytännön asioista, myös tasa-arvosta ja naisten oikeuksista.

– Monet maahanmuuttajanaiset voivat olla asuneet kymmenen vuotta Euroopassa, mutta elävät edelleen kuin Irakissa, jossa heillä ei ole vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä. 

Vuoden pakolaismieheksi on valittu Ahmad Hosseini, josta voit lukea jutun täällä. Pakolaisapu on jakanut Vuoden pakolaisnainen -palkinnon vuodesta 1998. Vuoden pakolaismies palkittiin nyt kolmatta kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.