Vuoden oudoin poliisitehtävä? Teemu ei ollut uskoa kun poliisi selitti puhelimeen nauraen, että pullollinen haisunäädän virtsaa aiheutti operaation

MTV Uutiset tavoitti hollolalaismiehen, joka joutui tekemisiin poliisin kanssa hämmentävän tapahtumaketjun päätteeksi. Mies oli tilannut pullollisen laimennettua haisunäädän virtsaa. Matkahuollon kautta kulkenut paketti jäi kuitenkin viranomaisten haaviin, sillä se tuoksahti kannabikselta.

Lahdessa Matkahuollon tiloissa oli eilen poliisitehtävä, joka päättyi kenties hieman toisin kuin oletettiin. Poliisi tiedotti tapauksesta aiemmin tänään.

Episodin keskiössä oli Matkahuoltoon saapunut, imelältä tuoksuva paketti. Koska kuljetusyrityksen työntekijä oli ollut haistavinaan kannabiksen, asiasta oli ilmoitettu poliisille.

Virkavalta saapui paikalle ja antoi vahvistuksen aavistukselle: paketti todella tuoksui huumausaineelta. Paketti avattiin.

Kannabiksen sijaan kääreisiin kätkeytyi pieni lasipullollinen laimennettua haisunäädän virtsaa.

Kyse oli metsästyksessä houkuttimena käytettävästä, voimakkaasti tuoksuvasta pienpetohajusteesta, joka oli matkalla hollolalaiselle Teemu Selinille. MTV Uutiset tavoitti metsästystä harrastavan miehen puhelimitse.

Poliisilla ei pitänyt pokka

Tapahtuneesta huvittunut Selin kertoo saaneensa tiedon itseään koskevasta poliisioperaatiosta eilen aamulla. Hänen mukaansa myös asiasta ilmoittaneella komisariolla oli pokassa pitelemistä.

– Hän kertoi, että sinulla on tällainen huumerikostutkinta ollut päällä. Että on tullut paketti, jossa on epäilty olevan kannabista ja niin edelleen.

– En meinannut ensin uskoa, että siellä todella on poliisi, kun häntäkin asia meinasi ensin huvittaa sen verran.

Kun asia saatiin puhelimessa lopulta selvitettyä, Selin kävi noutamassa poliisilaitokselta asiaa koskevan takavarikkopöytäkirjan todisteeksi syyttömyydestään.

– Ajattelin pitää sen tallessa, kun on metsästysasioista kyse. Tällaisestahan voi jäädä johonkin merkintä, joka saattaa nousta esille esimerkiksi aselupien yhteydessä. Vähän sillä tavalla arka asiahan tämä on.

Poliisin hallussa olleen houkutushajusteen Selin sai haltuunsa vielä samana päivänä. Se täytyi kuitenkin vielä noutaa Hollolassa sijaitsevalta kioskilta, Matkahuollon noutopisteestä.

Selin pelasi varman päälle ja varoitti kioskin työntekijää erikoiselta tuoksuvasta paketista ennakkoon.

– Myyjä oli kyllä melkoisen ihmeissään, kun selitin hänelle koko kuvion.

6:50
Edes korona ei saa rikollisia lopettamaan – näin rikolliset hyödyntävät poikkeusolosuhteita. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.