Parsakaalia kannabiksena myyneille sekä ostajalle tuomio – poliisi testasi vihanneksen huumepitoisuuden

Miehet yrittivät myydä parsakaalia kannabiksena – tuomio tuli 0:30
Syystä tai toisesta virkavalta myös testasi takavarikoidun parsakaalin. Vihannes läpäisi kokeen eikä sisältänyt laittomia aineita.

Mieskaksikko sai tuomion sen jälkeen, kun yrittivät huijata kannabista halunnutta ostajaa myymällä tälle parsakaalia. Myös ostaja tuomittiin.

Epätavallinen kauppatilanne sattui vuonna 2021 Jyväskylän Seppälän Prisman parkkipaikalla. Kannabiksen ostamisesta kiinnostunut mies oli löytänyt pimeästä verkosta yhteystiedot huumausainekauppiaalle, jonka kanssa sopi kannabiserän ostamisesta.

Autolle saapuneet vilpilliset huumekauppiaat olivat antaneet ostajan haistaa parkkipaikalla pientä nuppua kannabista. Ostajan ollessa tyytyväinen aineen laatuun hän oli antanut myyjille 450 euroa isommasta kymmenien grammojen huume-erästä.

Kannabiksen sijaan kaksikko antoikin miehelle muovipussin täynnä parsakaalia. Parsakaali oli pakattu tuorekelmuun ja muovipussiin.

Huijattu ostaja roikkui autosta

Kun ostaja huomasi tulleensa huijatuksi, yritti hän kertomansa mukaan yrittänyt tavoitella auton hansikaslokeroa, jonne hänen antamansa rahat oli laitettu. Auto lähti kuitenkin liikkeelle. 

Ostaja kertoi roikkuneensa apukuljettajan rinnuksissa ja yrittäneensä roikkua vielä auton ikkunassa. Kertomansa mukaan häntä oli sen jälkeen sumutettu kaasusumuttimella, jolloin hän oli pudonnut auton kyydistä.

Paikalle tulleelle poliisille hän oli aluksi kertonut olleensa ostamassa puhelinta, mutta asioiden todellinen laita paljastui myöhemmin.

Myyjät yrittivät hankkiutua kannabiksen nupusta eroon

Kun poliisi myöhemmin pysäytti myyntimiehet, yrittivät he selvitä tilanteesta viskaamalla hallussaan olleen 1,3 grammaa kannabista autosta. Poliisi kuitenkin löysi huumausaineen.

Ostajan lompakko oli jäänyt tuntemattomasta syystä auton sisälle, mistä poliisi sen löysi.

Kannabiksen kauppias oikeudessa väitti, ettei myynyt kannabista, mutta tämän puhelimesta löytyneet kuvat antoivat ymmärtää, että hän oli kannabiskauppias.

– Tällä kertaa ei mitä ilmeisimmin ole ollut huumausainetta myytäväksi, koska on käytetty korvikkeena parsakaalia, oikeus päätteli.

Kaikille sakkoja

Huumekaupoille ajaneet vuonna 1997 ja 1992 syntyneet miehet tuomittiin kumpikin huumausainerikoksesta ja kavalluksesta 40 päiväsakon rangaistukseen. Kavallus koski autoon jäänyttä lompakkoa rahoineen.

Parsakaalia ostanut, vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin niin ikään 40 päiväsakon rangaistukseen huumausainerikoksesta, koska tämän yritys ostaa kannabista meni oikeuden mukaan mönkään satunnaisesta, hänestä riippumattomasta syystä.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime vuoden touko- ja lokakuussa. Tuomio on lainvoimainen.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Keskisuomalainen.

parsakaalihuumetestissä
Syystä tai toisesta virkavalta myös testasi takavarikoidun parsakaalin kannabiksen vaikuttavan aineen THC:n varalta. Vihannes läpäisi kokeen eikä sisältänyt laittomia aineita.

Lue myös:

    Uusimmat