Vuoden luokanopettaja innostui uudesta opetussuunnitelmasta: ”Voin tehdä, mitä haluan”

8:49

Vuoden luokanopettaja 2016 Maarit Korhonen vieraili eilen Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa uudesta opetussuunnitelmasta.

Tällä viikolla pyörähtävät koulut taas käyntiin. Yli 30 vuotta opettajana toiminut Vuoden luokanopettaja Maarit Korhonen on erittäin tyytyväinen uuteen opetussuunnitelmaan.

– Se on todella onnistunut, Korhonen hehkuttaa.

Korhosen mukaan opetussuunnitelma antaa opettajille käytännössä vapaat kädet tehdä, mitä vain.

– Sen arvomaailma on hieno, et voi tehdä muuta kuin ottaa jokaisen oppilaan yksilöllisesti huomioon. Katsoa, miten se lapsi oppii ja jos ei hän opi, tehtäväsi on katsoa, miksei hän opi. Arviointi ei ole enää vain kokeita. Pitää arvioida kannustavasti ja sen pitää edistää oppimista. Tähän asti ollaan lyöty vitosta ja kutosta pöytään yhdeksän vuotta, se ei edistä oppimista, Korhonen kertoo.

Ylipäätään Korhosen on vaikea käsittää entistä mallia, jossa kaikki arviointi perustui kokeisiin.

– Miksi ylipäätään arvioimme 10-vuotiasta?

Uuden opetussuunnitelman myötä tilanne on oppilaille täysin toisenlainen.

– Voin oikeasti tehdä, mitä haluan, luovasta opetutyylistään tunnettu Korhonen iloitsee.

Korhonen on myös kirjoittanut Koulu ei tajua -pamfletin, johon on haastateltu 12 ihmistä, joita "koulu ei ole tajunnut". Korhonen uskoo, että moni on mennyt elämässään puolivaloilla vain siksi, ettei koulu ole aikoinaan osannut auttaa oikeanlaisessa oppimisessa.

Onko koulu leimannut sinut huonoksi tai tyhmäksi? Korhosen mukaan nykyinen elämäntilanteesi voi olla seurausta siitä. Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja