Vuoden Lucia-mummoksi 90-vuotias Else

Vuoden 2013 Lucia-mummoksi on valittu tänään Lapinlahdella 90-vuotias Else Järvilehto. Järvilehto voitti Matti ja Liisa -paikallislehden sekä Jussinpihan päiväkeskuksen järjestämän yleisöäänestyksen. Hänestä tuli kolmas yleisöäänestyksellä valittu Lucia-mummo.

Else Järvilehdon kruunasi kynttiläkruunulla hänen ikätoverinsa, viime vuoden Lucia-mummo Eeva Sutinen, 90. Vallanvaihto tapahtui Jussinpihan päiväkeskuksessa pidetyssä Lucia-juhlassa.

Lucia-mummon tehtävänä on levittää iloa ja valoa ympärilleen. Tänään Lucian päivänä Järvilehto sekä muut Lucia-mummoksi ehdolla olleet vievät tervehdyksensä Lapinlahden terveyskeskuksen vuodeosaston potilaille.

Else Järvilehto teki elämäntyönsä opettajana ja kustannustoimittajana. Kahdeksan vuotta sitten hän muutti Espoosta Lapinlahdelle, missä hänen tyttärensä asuu.

Vaikka Else on melko tuore lapinlahtelainen, on hän tullut tutuksi monille paikkakuntalaisille. Hän on aktiivinen vapaaehtoinen muun muassa seurakunnan ja Eläkeliiton toiminnassa, erityisesti juhlien ja muiden tilaisuuksien yhteislaulujen säestäjänä.

- Iloa ja valoa haluaisin viedä erityisesti vanhoille ihmisille. On niin paljon yksinäisiä vanhuksia. Mutta enhän minä sitä valoa säästäisi keltään, sanoo vastakruunattu Lucia-mummo.

Lähde: Matti ja Liisa -paikallislehti

Kuvat: Lehtikuva ja Katja Lösönen

Lue myös:

    Uusimmat