Mainos

Vuoden isä -palkinto jaettiin kolmelle isälle – ministeri haluaa isänpäivän liputuspäiväksi

Vuoden isä -palkinto jaetaan tänä vuonna kolmelle isälle. Kais Zaya, Risto Tuominen ja Topi Linjama saavat tunnustuksen toimistaan lasten ja muiden isien parissa.

Turkulainen Kais Zaya on järjestänyt lapsille vapaa-ajan kerhotoimintaa ja valmentanut jalkapalloa.

Hän on osallistunut aktiivisesti koulun eri toimintoihin ja korostaa kasvatuskumppanuuden merkitystä kodin ja koulun yhteistyössä, johon hän on kannustanut myös muita isiä osallistumaan.

Irakilaislähtöinen Zaya on erittäin aktiivinen omassa yhteisössään ja tukee muita maahanmuuttajayhteisöjä kotouttamistyössä, tiedotteessa kerrotaan.

Neuvoloiden isäryhmien keskeinen hahmo

Lempäälässä asuva Risto Tuominen on käynnistänyt ja vetänyt isäryhmiä tuoreille isille neuvoloissa Tampereella ja Lempäälässä kahden vuosikymmenen ajan, sanotaan tiedotteessa.

Nykyään isäryhmät ovat valtakunnallisesti osa neuvolan toimintaa. Tuominen on myös ollut vuosia turvallinen aikuinen ja miehen malli monille lapsille, joiden arkeen isä tai miehet eivät ole muuten kuuluneet.

Isyyden huomioiminen työpaikalla

Joensuulainen Topi Linjama on tiedotteen mukaan ollut konkreettisesti mukana vaikuttamassa siihen, että elinkeinoelämässä on laajemmin ymmärretty, kuinka tärkeää isyyden huomioiminen ja perheystävällisyys työpaikoilla on.

Hän on muun muassa ollut mukana perustamassa Lapselliset miehet -blogiyhteisöä ja on yksi Isän kirja – kasvu vanhemmuuteen -kirjan toimittajista.

Hän on tehnyt poikkeuksellisen suuren työn isäpuheen tuomisessa yhteiskunnallisille areenoille.

Ministeri haluaa isänpäivän liputuspäiväksi

Vuoden isä -palkinnot jakaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Hän peräänkuuluttaa lisää isien omaa puhetta isyydestä, miesten vanhemmuudesta ja isänä olemisesta.

Saarikko haluaa isänpäivän viralliseksi liputuspäiväksi samalla tavalla kuin äitienpäivä jo on.

– Haastan sisäministeriön valmistelemaan isänpäivän korottamisen viralliseksi liputuspäiväksi, Saarikko sanoo.

Vuoden isä -palkinnon tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa. Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto jaettiin vuonna 2006.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina.

MTV julkaisi koskettavan isätarinan viikonloppuna. Katso juttu alta: 

0:42

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja