Mainos

Vuoden eläinsuojeluteko -palkinto Helsingin poliisilaitokselle – perusti ensimmäisen eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän

0:42

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on jakanut tämän vuoden eläinsuojeluteko-palkinnon Helsingin poliisilaitokselle. Palkinto annettiin eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän tutkintaryhmän perustamisesta.

SEY myöntää palkinnon vuosittain ihmiselle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia.

SEYn toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan Vuoden 2018 eläinsuojeluteko -palkinnon myöntäminen Helsingin poliisilaitokselle oli helppo päätös.

– Helsingin poliisilaitos perusti ensimmäisenä Suomessa eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän. Eläinsuojelurikoksiin erikoistuneet poliisit ovat edellytys sille, että eläimiin liittyvät tapaukset saadaan asianmukaisesti tutkittua ja että lakia rikkoneet saadaan edesvastuuseen, Pulli sanoo SEY:n tiedotteessa.

Ennaltaehkäisy tärkeää

SEY pitää tärkeänä sitä, että ryhmä pyrkii myös ehkäisemään eläinsuojelurikoksia ennalta ja toimimaan tiiviissä yhteistyössä muiden viranomaisten ja eläinalan toimijoiden, kuten eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

– Eläimen kärsimys on usein suoraan yhteydessä omistajan sosiaalisiin ja muihin elämänhallinnan ongelmiin. On äärettömän tärkeää, että eri toimijat tekevät yhteistyötä apua tarvitsevien ihmisten ja eläinten löytämiseksi.

SEY kiittää Helsingin poliisilaitosta myös tehokkaasta tiedonjaosta. Helsingin poliisilaitos on aktiivisesti tiedottanut tutkintaryhmän perustamisesta ja rohkaissut kansalaisia ottamaan yhteyttä tapauksissa, joissa epäillään eläinten kaltoinkohtelua.

Palkinnosta ilahduttiin poliisilaitoksella

Helsingin poliisilaitoksessa palkinto otettiin vastaan ilahtuneena.

– On selvää, että eläinsuojelurikosten tutkintaryhmä on odotettu ja tarvittu uudistus. Olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta ryhmän perustamisesta. On hienoa aloittaa työt näin positiivisessa ilmapiirissä, eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän ryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala sanoo. 

Tänään vietetään eläinten päivää 

Tänään vietetään kansainvälistä eläinten päivää. Samalla alkaa eläinten viikko, joka kestää ensi viikon keskiviikkoon. Tänä vuonna viikon teemana on lemmikkieläimen vastuullinen hankinta. 

Suomessa eläinten päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1909. Tänään teemapäivä järjestetään siis 109:ttä kertaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja