Eläimiin liittyvien rikosten tutkinta keskitetään Helsingissä – "Hyvä uutinen, tätä olemme toivoneet"

Eläinrikosten tutkintaryhmä Helsinkiin 0:42

Helsingin poliisi organisoi eläimiin liittyvien rikosten tutkinnan omaksi ryhmäkseen. Eläinpoliisille kuuluvat kaikki rikokset, joihin liittyy eläin.

Itsestäänselvästi ryhmä tutkii eläinsuojelurikokset- ja rikkomukset, joita Helsingin poliisille tulee vuosittain joitakin kymmeniä.

Juttujen määrä kuitenkin nousee huimasti, kun mukaan luetaan myös eläinkuljetusrikkomukset, metsästysrikokset, eläinten laiton maahantuonti, salakuljetus sekä lainvastainen eläinkauppa, eläinten aiheuttamat konfliktit, koirakurin rikkomukset sekä eläintenpitokieltojen rikkomiset.


– Eläimiin liittyy paljon viranomaisyhteistyötä esimerkiksi Tullin kanssa, mikä selkeytyy, kun jutut eivät ole hajallaan useilla tutkinnanjohtajilla, kertoo rikosylitarkastaja Jonna Turunen Helsingin poliisilaitoksen rikostorjuntayksiköstä.

Eläintapauksiin liittyy usein muutakin rikollisuutta kuten talous- ja verorikoksia.

Eläinrikokset ja -rikkomukset saattavat kertoa myös tekijänsä elämän hallintaan liittyvistä ongelmista. Poliisin mukaan eläinrikosten kautta esiintulevia muita ongelmia hoidetaan tehokkaasti moniammatillisella yhteistyöllä.

Eläinsuojeluyhdistys kiittää

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä poliisin uutta toimintamallia kiitetään.

– Hyvä uutinen, tätä olemme toivoneet jo vuosia, sanoo yhdistyksen tiedottaja Erja Veivo.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoidossa on tällä hetkellä noin sata kissaa. Huomattava osa niistä on löydetty luonnosta, mutta joukossa on myös huostaanotettuja kissoja.

Lue myös:

    Uusimmat