Mainos

Vuoden 2016 parhaat autot ovat tässä – ainakin törkyturpa-Clarksonin mukaan

Ollakseen enemmän kuin työkalu, auton on saatava aikaan ainutlaatuisia tuntemuksia. Yksi maailman tunnetuimmista automiehistä on jälleen paljastanut omasta mielestään vuoden parhaat autot.

Jeremy Clarkson on tullut tunnetuksi värikkäiden kommenttiensa lisäksi maailman suosituimman auto-ohjelman, Top Gearin, keulakuvana.

Kun Clarkson sai potkut pahoinpideltyään ohjelman tuottajan, vei hän Top Gear -kollegansa mukanaan Amazonille puuhaamaan seuraavaa autoniilojen ykkösshow'ta, The Grand Touria.

– Kun käskytät Ferrari 488 GTB:tä radalla, ei se tunnu työkalulta. Ei edes mukavalta ja hyvin istuvalta hansikkaalta, vaan sinun itsesi jatkeelta, Clarkson sanailee.

– Jos auto ei saa sinua innostumaan joka kerta, kun kiipeät sisään, se on vain työkalu. Ja jos se on vain työkalu, voit yhtä hyvin kulkea bussilla, hän paaluttaa.

Vuoden 2016 parhaat autot Jeremy Clarksonin mielestä

Mazda MX-5 2.0

Maailman eniten myyty urheiluauto jo 25 vuoden ajan on ollut Mazdan pieni, mutta pippurinen MX-5. Clarkson hehkuttaa auton raakuutta ja yksinkertaisuutta. Hänen mukaansa tämä auto toimii masennuslääkkeenä.

Alfa Romeo 4C coupé

Clarkson pitää autoa Ferrarin poikasena, koska se on urheilullinen, kiinnostava ja erilainen, mutta ei tippaakaan uhkaava.

Miinuspuolena näkyvyys taakse on nollassa, lattiasta ja ovien välistä vetää ja ääni saa korvat vuotamaan verta. Auto on Clarksonin mukaan kammottava, mikä tekee siitä inhimillisemmän verrattuna täydellisen viilattuihin kilpailijoihinsa nähden.

Mercedes-AMG GT S

Auton keula on niin pitkää, että tunnet ohjastavasi laivaa. Itse asiassa se on Clarksonin mukaan niin pitkä, että vaikka keula saapuisikin ajoissa perille, olet itse 20 minuuttia myöhässä. Leveyden puolesta konepellin päälle voisi laskeutua keskikokoisella helikopterilla.

Auto on Clarksonin mukaan moderni muskeliauto. Mersun Mustangi.

Ford Focus RS

Tämä auto tuntuu Clarksonista ovelalta, eikä vähiten äärimmäisen kehittyneen nelivetonsa ansiosta. 2,3-litrainen moottori 345 kaakillaan saa myös vuolaat kehut.

Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT

Auto, joka tahtoo muuttaa kumin savuksi ja mennä jokaisen mutkan kylki edellä. 

Volvo XC90 D5 AWD

Tässä autossa on mukava istua. Mittaristo, materiaalit ja design maistuvat Clarksonille. Kuten myös yksinkertaisuus, fyysisten nappien vähäinen määrä ja suuri kosketysnäyttö.

Clarksonin mukaan auto on rentouttava, hiljainen ja turvallinen.

Vauxhall (Opel) Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech Line

Clarkson vertaa meillä Opel-nimellä myytävää autoa Rolls-Royceen. Niin hyvä se kuulemma on sulkemaan pois tien epätasaisuudet pois ohjaamosta. Myös moottori on hänestä erinomaisen hieno.

BMW M2

Tämä auto ei ole nopea ainoastaan suorilla, vaan myös mutkissa. Eikä pelkästään nopea, vaan myös miellyttävä. M2 on Clarksonin suosikki-M – syrjäyttäen sekä M3:n, M:5:n että M6:n.

Ferrari 488 GTB

Moni ei arvosta 488:aa, koska se on turboahdettu. Clarkson kuitenkin muistuttaa, ettei kaikkien aikojen legendaarisinkaan Ferrari, F40, hengitellyt vapaasti. Auto ei myöskään kuulosta turboahdetulta – se kuulostaa Ferrarilta.

Clarkson hehkuttaa auton tarjoamaa ajonautintoa. Se ei ole millään tavalla epämukava tai vaikea, mikä on Clarksonin mukaan tämän auton suurin saavutus. Se tuntuu kissanpennulta.

Lamborghini Aventador

Aventador ei ole mukavin auto ajaa. Se on iso ja painava. Se on kuitenkin aito superauto, joka myös kuulostaa ja näyttää sellaiselta. 

Lähde: Driving

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.