Tämä Bugatti Chironin koeajo tiivistää kaiken sen, mistä 2,4 miljoonan euron autossa on kyse

Jos auto maksaa niinkin paljon kuin 2,4 miljoonaa euroa ja keulalla komeilee Bugattin tunnus, on autolta lupa odottaa suuria. Tuoreella videolla brittiläinen autotoimittaja testaa uuden Chironin ominaisuuksia ja yrittää kaikkensa, jotta saa muodostettua järkeviä lauseita.

DriveTriben Jethro Bovingdon on yksi ensimmäisistä toimittajista, joka on päässyt yhden aikamme upeimman hyperauton, Bugatti Chironin, ratin taakse. Kyseessä ei suinkaan ole mikään tavallinen rivitoimittaja, vaan Bovingdonilla on kokemusta myös kilpa-autoilusta – muun muassa Le Mansin 24-tuntisesta kestävyyskisasta.

Kilpataustastaan huolimatta Chironin koeajo on Bovingdonille hämmästyttävä, hengästyttävä ja nauruhermoja kutkuttava kokemus. On ymmärrettävästi vaikea pitää pokkaa, kun alla on lähes 1500-hevosvoimainen hirviö, joka kiihtyy nollasta sataan reilussa kahdessa sekunnissa.

Bovingdon saa riemunkiljahdustensa välissä soperrettua autosta muun muassa seuraavanlaisia havaintoja:

Auto tuntuu aivan tavalliselta siinä mielessä, että sitä on helppo hallita, eikä kuljettaja tunne itseään yhdistelmän heikoimmaksi lenkiksi. Autosta ja sen ominaisuuksista on helppo nautiskella.

Kuin suorituskyvylle olisi keksitty täysin uusi taso. Kaikkein yllättävintä on kuitenkin se, että kaikki muukin tässä autossa vastaa sen tehoa. Koko auto toimii aivan omalla tasollaan.

Bovingdon havaitsi, että auton tehoja pystyy hyödyntämään paikoissa, joissa sen ei uskoisi olevan lainkaan mahdollista. Auto kääntyy mutkiin terävästi ja aggressiivisesti ja koska pitoa on suunnattomasti, voi kaasupolkimelle hypätä jo kesken mutkan.

– Tämä auto on parempi kuin sen edes tarvitsisi olla, hän hihkuu videolla.

– On kuitenkin upeaa, että Bugatti on nähnyt vaivaa itsensä ylittämiseksi ja luonut tällaisen auton.

Koska Chironia ajatellaan useimmin pelkkien numeroiden kautta, haluaa Bovingdon huomauttaa, että auton viimeistelyn laatu ja fiilis ei jätä minkäänlaista toivomisen varaa. 

– Kun yhdistetään nopeus, pito, jarrut ja balanssi, käteen jää naurettavalta kuulostava tunne täydellisestä voittamattomuudesta. Ja se saattaa olla hieman vaarallista.

Bovingdonin mukaan yksi haaste Chironilla ajamisessa olikin muistaa se, että edes tämä auto ei kykene rikkomaan fysiikan lakeja, vaan järki on pidettävä koko ajan mukana.

***

1:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja