Volvo pudotti pommin ja ilmoitti jättävänsä Bilian – KL: Kumppanuus jatkuu Suomessa hyvin erityisestä syystä

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Näin käy uusille Volvoille, kun niitä pudotetaan 30 metrin korkeudesta.

Bilian ja Volvon yhteistyö päättyy Ruotsissa ja Norjassa, mutta Suomeen muutos ei vaikuta.

Volvo lopettaa pitkään kestäneen yhteistyönsä Pohjoismaiden suurimpiin jälleenmyyntiketjuihin lukeutuvan Bilian kanssa. Bilia kertoo vastaanottaneensa ilmoituksen viime torstaina. Kumppanuus päättyy vain Ruotsissa ja Norjassa, Suomessa se jatkuu.

Uutistoimisto Reutersin mukaan sopimus irtisanotaan kahden vuoden siirtymäajalla. Se koskee sekä uusien Volvojen jälleenmyyntiä että huoltoa. Käytettyjen Volvojen kauppaan ilmoituksella ei ole vaikutusta.

Suomen Bilian toimitusjohtaja Mats Lille kertoi Kauppalehdelle, miksi sopimuksen irtisanominen ei koske Suomea.

– Ruotsissa Bilia on itsenäinen pörssiyhtiö, mutta Suomessa tilanne on toinen. Olemme suoraan tehtaan omistuksessa, joten meihin tämä ilmoitus ei vaikuta, Lille totesi Kauppalehdelle.

Myynti menee nettiin

Ruotsalaisella Bilialla on Pohjoismaissa noin 140 kiinteistöä, joista valtaosa Ruotsissa ja Norjassa. Bilian verkkosivujen mukaan se myy autoja myös Saksassa, Belgiassa ja Luxemburgissa. Meillä Bilia on tullut tunnetuksi Volvo-jälleenmyyjänä, mutta muualla sen valikoimissa on muitakin merkkejä.

Reutersin mukaan Volvon irtioton taustalla on halu myydä yhä enemmän autoja verkossa. Koronaviruspandemia oli raju isku autoliikkeiden lattiamyynnille kautta maailman, mutta autojen verkkomyynti lähti kasvuun. Volvon tavoitteena on myydä puolet autoistaan netissä vuoteen 2025 mennessä.

Volvo ilmoitti aiemmin tänä syksynä ostavansa ruotsalaisen Upplands Motor -ketjun sekä pohtivansa Bra Bil -ketjun hankintaa. Sen aikomuksena on yhdistää ne kummatkin oman Volvo Bilinsä kanssa.

Lähteet: Reuters, Bilia

Lue myös:

    Uusimmat