Ruotsissa äärimmäinen törmäystesti: 10 tuliterää Volvoa pudotettiin maahan 30 metristä – taustalla pelastajille tuttu "kultainen tunti"

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä. Katso, miten eri malleille kävi erilaisissa pudotuksissa.

Volvo pudotti korkeuksista kymmenen omaa autoaan. Erikoisesta törmäystestistä on sen mukaan apua sekä aiempaa turvallisempien autojen kehittämisessä että pelastusviranomaisten tietotaidon kasvattamisessa.

Volvo on järjestänyt Ruotsissa törmäystestin, jota se kuvailee historiansa rajuimmaksi. Ruotsalaisvalmistajan testien tarkoituksena oli saada tietoa todella kovien törmäysten aiheuttamista voimista.

Paikan päällä oli myös ruotsalaista pelastushenkilökuntaa, jotka pääsivät tutustumaan tyypillisesti romuttamoilta haettavien autonromujen sijaan tällä kertaa tuliteriin, mutta murskaantuneisiin Volvoihin sekä treenaamaan omaa toimintaansa.

Kun ihminen joutuu vakavaan liikenneonnettomuuteen, jossa törmäysvoimat ovat todella kovat, on ensiarvoisen tärkeää saada potilas nopeasti sairaalahoitoon. Pelastajat puhuvat usein niin sanotusta kultaisesta tunnista, jolla viitataan tavoitteeseen saada uhri irrotettua romun keskeltä ja kuljetettua sairaalaan tunnin sisällä onnettomuudesta.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat