Volkswagenilla uhkarohkea mainoskampanja USA:ssa – riittääkö pikkupräntti pitämään lakimiehet pois kimpusta?

1:06
Jaguarin sähköauton mainos kuvattiin Suomessa.

USA:n Volkswagenin tuoretta Jetta-mainosta ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti.

"Manuaalivaihteisto on paras ajonestolaite", kuuluu vanha vitsi, jota viljellään erityisesti Yhdysvalloissa. Tällä viitataan siihen, että rapakon tuolla puolen käsin hämmennettävät vaihteistot ovat niin selvässä vähemmistössä, etteivät läheskään kaikki osaa sellaisella varustettua autoa edes ajaa.

Mekin olemme uutisoineet lukuisista tapauksista, joissa autovarkaat ovat tulleet toisiin ajatuksiin havaittuaan, että jalkatilasta löytyykin kolme poljinta.

Nyt Volkswagenin Yhdysvaltain-jaosto on päättänyt hyödyntää kliseetä uuden Jetta GLI:n mainoksessa. Mainoksen mukaan auton omistaja voi huoletta jättää ovet lukitsematta, sillä manuaalivaihteisto pitää pitkäkyntiset loitolla.

Volkswagen on kuitenkin tietoinen siitä, miten asiat Yhdysvalloissa toimivat ja kuinka herkästi rosikseen voi joutua. Välttyäkseen potentiaalisesti kalliilta oikeusjutuilta, on se lisännyt mainosvideon loppuun huomautuksen:

– Lakiteknisistä syistä joudumme kertomaan sinulle, että auton ovet tulisi aina lukita, joten lienee parasta tehdä niin.

Jää nähtäväksi, riittääkö se.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja