Volkswagen antoi kenkää pelastajalleen – uusi pääjohtaja on tuttu "toiminnan mies"

1:07

Volkswagenin suosta nostanut mies saa väistyä pääjohtajan pallilta.

Katso pääkuvan videolta, miltä Audin uusi A6-farkku näyttää.

Saksalainen autojätti Volkswagen on nimittänyt konsernin uudeksi pääjohtajaksi Herbert Diessin. Diess on toiminut aiemmin Volkswagenin toimitusjohtajana, mutta siirtyy nyt luotsaamaan koko konsernia.

Diessille tilaa tekevä Matthias Müller hyppäsi konsernin puikkoihin sen jälkeen, kun Volkswagen oli syksyllä 2015 jäänyt kiinni laajamittaisesta ja vuosia kestäneestä päästömanipuloinnista. Müllerin aikana Volkswagen on onnistunut jättämään skandaalin ainakin suurimmaksi osaksi taakseen ja yhtiön tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan.

Volkswagenia lähellä olevien lähteiden mukaan yhtiössä ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä Müllerin toimiin liittyen Strategia 2025:ksi nimetyn uudistusprojektin tiimoilta.

Diess tunnetaan yhtiössä toiminnan miehenä. Tukensa uudelle pääjohtajalle antoi muun muassa pääluottamusmies Bernd Osterloh.

– Olemme vakuuttuneita, että Diess on oikea valinta, Osterloh kirjoitti konsernin työntekijöille lähettämässään kirjeessä.

Samalla Volkswagen ilmoitti mylläävänsä toimintaansa myös laajemmin. Se jakaa yhtiön kuuteen erilliseen liiketoimintayksikköön ja perustaa oman osaston Kiinan-markkinoita varten. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja