Audin entinen toimitusjohtaja on virallisesti lirissä

Volkswagenin päästöskandaalin paljastumisesta tulee ensi kuussa kuluneeksi neljä vuotta, mutta tuhojen korjaaminen ja syyllisten etsiminen jatkuu yhä.

Audin Rupert Stadler vapautui viime lokakuussa pitkästä tutkintavankeudesta, minkä jälkeen hänet potkaistiin nopeasti pois toimitusjohtajan pallilta. Stadlerin epäillään sekaantuneen Volkswagen-konsernin päästöhuijaukseen ja haitanneen viranomaisia tapauksen tutkinnassa.

Mutta kuten Stadler on nyt saanut huomata, ei tutkintavankeudesta vapautuminen tarkoita vielä mitään. Saksalaissyyttäjä on nimittäin löytänyt todisteita Stadlerin osallisuudesta muun muassa petokseen ja valheellisen markkinointiin.

Stadler kertoi asianajajansa välityksellä kiistävänsä kaikki syytökset.

Vaikka skandaali on tullut maksamaan Volkswagen-konsernille jo kymmeniä miljardeja euroja, on Stadler vasta toinen tapauksen vuoksi pidätetty ylemmän tason johtaja. Sitä toista, Volkswagenin päästötesteistä vastannutta Oliver Schmidtiä, uhkaa jopa seitsemän vuoden vankeustuomio.

0:56
VIDEO: Tältä näyttää Audin pienempi sähkömaasturi Q4 e-tron.

Volkswagenin entinen toimitusjohtaja Martin Winterkorn erosi dieselhuijauksen paljastumista seuranneina päivinä, ja hänestä on pidätysmääräys Yhdysvalloissa. Saksassa häntä on syytetty petoksesta, mutta toistaiseksi Winterkornia ei ole pidätetty asian tiimoilta eikä hän ole viettänyt päivääkään sellissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja