Potkut! Audi ilmoitti vangitun pääjohtajansa irtisanomisesta kiertoilmauksin: "Estynyt hoitamaan tehtäviään"

2:11

Audin pääjohtaja Rupert Stadler on erotettu.

Tutkintavankeudessa Saksassa jo useita kuukausia istunut Audi-pomo Rupert Stadler on erotettu sekä Audin pääjohtajan pestistä että emoyhtiö Volkswagenin hallituksesta. Tai kuten asia virallisesti ilmaistaan, Stadler ja konserni ovat päässeet yhteisymmärrykseen hänen sopimuksensa ennenaikaisesta päättämisestä, jotta Stadler voi keskittyä puolustuksensa rakentamiseen.

Katso pääkuvan videolta, miltä Audin ensimmäinen sähköauto näyttää.

– Herra Stadler jättää molemmat yhtiöt välittömästi eikä enää työskentele Volkswagen-konsernin palveluksessa. Herra Stadler on tutkintavankeudensa vuoksi estynyt hoitamaan tehtäviään konsernin hallituksessa ja toivoo voivansa keskittyä puolustukseensa, yhtiö toteaa vähäsanaisessa tiedotteessa.

Vuodesta 1990 lähtien Audilla työskennelleen Stadlerin epäillään haitanneen Volkswagen-päästöskandaalin tutkintaa.

Kerroimme maanantaina, että Stadlerin erottaminen ennen hänen sopimuksensa päättymistä vuonna 2022 voi käydä Audille kalliiksi. Toistaiseksi ei ole tietoa, millaisen summan Audi joutuu maksamaan Stadlerille, mutta mikäli hän olisi jatkanut pestissään suunnitellusti, olisi hän tienannut seuraavien vuosien aikana yhteensä 15 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja