Volkkarikin osaa repäistä: Häijyn näköisen Golf GTI W12-650:n nimi kertoo kaiken olennaisen – tätä ei uskoisi tehtaan luomukseksi

Tällaista Volkswagenia et ole ikinä nähnyt – W12-moottori ja 650 heppaa! 1:03
Tällaista Volkkaria et ole ikinä nähnyt! Äärimmilleen rääkätyssä Golfissa on 12-sylinterinen moottori, joka tuottaa 650 hevosvoimaa. Katso videolta, miltä auto näyttää.

Pelkästään tällaisen auton olemassaolo on uskomatonta, mutta vielä yllättävämpää on se, että kyseessä on Volkswagenin ihan oma tuunausprojekti, joka pantiin kasaan vain kahdeksassa viikossa.

Vuonna 2007 Volkswagenin silloinen pääjohtaja Martin Winterkorn keräsi väkensä kasaan varsin eriskummallisen projektin merkeissä.

Winterkorn halusi, että Volkswagen-fanien vuosittaiseen riemujuhlaan Itävallan Wörthersee-järven rannalle tuotaisiin tuona keväänä jotain, mistä edes Volkkari-entusiastit eivät ole osanneet haaveilla.

Porukka löi viisaat päänsä yhteen, minkä jälkeen syntyi ajatus ultimaattisesta Golfista. Ei mistään ammattikoulun välitunnilla kyhätystä tuning-GTI:stä, vaan niin kunnianhimoisesta autosta, ettei vastaavaan projektiin kukaan muu edes ryhtyisi.

Aikaa ei kuitenkaan ollut hukattavaksi, sillä hankkeen alkutahteja lyötiin maaliskuussa, ja Wörtherseen rannoille piti suunnata jo toukokuussa. Volkswagenilla ei kuitenkaan ollut puutetta osista tai osaamisesta.

Volkswagen Golf GTI W12-650

Lopputuloksena syntynyttä Golfia ei ehkä edes pitäisi nimittää Golfiksi, sillä alkuperäisestä GTI:stä jäi jäljelle käytännössä vain ovet, konepelti ja valot. Etujarrut otettiin Audi RS4:stä, takajarrut Lamborghini Gallardosta. Automaattilootasta oli kiittäminen Volkkarin silloista lippulaivasedan Phaetonia.

Levennetty, madallettu ja jopa C-pilariaan myöten ärhäköitetty GTI on pysäyttävä näky, mutta muutokset konepellin alla ovat vieläkin brutaalimmat. Konepellin alla ei ole moottoria ensinnäkään, vaan polttoainesäiliö.

Auton voimanlähde oli nimittäin Bentley Continental GT:stä revitty 6,0-litrainen ja 12-sylinterinen kaksoisahdettu W12, joka tarjosi tehoa 650 hevosvoimaa. Äärirajoille rääkätyn kolmiovisen Golfin huippunopeus oli 325 kilometriä tunnissa, eikä kiihdytys nollasta sataan vienyt sekään kuin 3,7 sekuntia.

Koska kuusilitrainen W12 oli fyysisiltäkin mitoiltaan huomattavasti suurempi mylly kuin vakio-GTI:n 2,0-litrainen nelisylinterinen bensaturbo, ei sitä istutettu perinteiselle paikalle konepellin alle. Sen sijaan takapenkit revittiin irti, ja W12 löysi kotinsa kuljettajan takaa. Autosta tehtiin myös takavetoinen.

Tiukan aikataulun vuoksi aivan kaikkia auton toiminnallisuuksia ei ehditty laittamaan kohdilleen. Esimerkiksi ratin takana olevat läppävalitsimet eivät toimineet, kuten eivät myöskään hätävilkut. Ainoat sulosävelet, joita tässä autossa kuunneltiin, olivat peräisin moottorista, sillä äänentoistojärjestelmäkin uupui. Lisäksi ilmastoinnista tai edes lämmityksestä ei kannattanut haaveilla, sillä kojelaudan kytkimiä ei oltu yhdistetty mihinkään.

Golf GTI W12-650 jäi vähemmän yllätäen täysin uniikiksi yksilöksi. Jos sen haluaa nähdä omin silmin, tulee suunnata pääkallopaikalla Saksan Wolfsburgissa sijaitsevaan Volkswagen-museoon.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat