Ukrainan pommittaja tyrmäsi brittivastustajansa ja säilytti neljän liiton tittelivyöt: "Paras alemman raskaansarjan ottelija koskaan"

Nyrkkeilyä ravistelevat kiistanalaiset tuomiot 1:45

Ukrainan Oleksandr Usykia ei ole turhaan pidettyä yhtenä maailman lahjakkaimmista nyrkkeilijöistä. Hän näytti taitonsa ja kovuutensa tyrmäämällä Britannian Tony Bellewin Manchesterin nyrkkeilyillassa. Usyk säilytti näin neljän liiton mestaruuden. 

Videolla raporttia nyrkkeilyssä pesivästä korruptiosta. 

Usyk, 31, löi niitin ottelunsa kahdeksannessa erässä. Hän aloitti ottelun rauhallisesti, eikä juurikaan saanut iskuja sisälle ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Vielä puolessavälissä osumat olivat melko tasan, mutta kun Usyk pääsi vauhtiin, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Lopullinen niitti tuli, kun Usyk tykitti oikean ja vasemman sarjan. 

Usyk on voittanut ammattilaisurallaan kaikki 16 otteluaan, joista tyrmäyksiä on 12. Vuonna 2012 olympiakultaa voittanut ukrainalainen on WBC:n, WBA:n IBF:n ja WBO:n mestari. 

Samalla ottelu tiesi Tony Bellewin 11-vuotisen ammattilaisuran loppua. Bellew, 35, ilmoitti, ettei aio enää nousta kehään. 

– Hän on iso mestari, hävisin hienolle miehelle, Bellew sanoi ottelun päätyttyä kehähaastattelussa. 

Myöhemmin Bellew kehui BBC:n radiokanavalla vastustajansa yllätyksellisyyttä ja kovuutta.

– Hän on iso ja jyrää sinut voimallaan. Yritin parhaani. Hän on todennäköisesti paras alemman raskaansarjan ottelija koskaan. Tämä on sydäntäsärkevää, koska annoin kaiken mitä minulla oli. Bellew sanoi. 

Alempi raskassarja (cruiseweight) on nyrkkeilyn toisksi isoin painoluokka raskassarjan jälkeen. Sen painoraja on 90,72 kiloa. 

Usyk pelasi vielä teini-iässä jalkapalloa Ukrainan SC Tavriya Simferopolin joukkueessa. Hän vaihtoi nyrkkeilyn lajikseen vuonna 2002. Ammattilaiseksi hän ryhtyi 26-vuotiaana 2013.


Lue myös:

    Uusimmat