"Voisin murhata jonkun" – ruotsalaisluotsi sekosi täysin, lapsi joutunut kärsimään seurauksista

4:29
Petter Lasu Nilsson kuumeni keväällä 2017 ja latasi rajun tuomaripurkauksen.

Kolme vuotta sitten ruotsalaista Luulajaa valmentanut Petter Lasu Nilsson kuumeni totaalisella tavalla, kun hänen joukkueensa kausi Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:n pudotuspeleissä päättyi. Lasu Nilsson kertoo nyt, miten tapaus vaikutti hänen poikaansakin.

Luulajan kausi päättyi kolme vuotta sitten pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 4–5-tappioon Malmön otettua toisen voittonsa. Lasu Nilsson ei sulattanut tuolloin tuomiota toisessa erässä hylätystä Luulajan maalista. 

Pitkän videotarkastelun jälkeen tuomarit katsoivat, että Luulajan Bill Sweatt oli maalivahdin alueella ja häiritsi Malmön maalivahtia Oscar Alsenfeltiä. Mikäli maali olisi hyväksytty, Luulaja olisi mennyt 5–3-johtoon ja sen tilanne olisi ollut vahva.

– Tuomarit voi heittää helvettiin, Lasu Nilsson aloitti tuolloin ottelunjälkeisen tilityksensä.

Ruotsalaisluotsin mielestä Sweatt ei ollut maalivahdin alueella ja Alsenfelt kaatui oman puolustajan osumasta. Hän korosti, että siitä meni vielä hetki ennen kuin Malmö sohi kiekon omaan maaliinsa.

– Minä lopetan valmentajana, lupaan tässä ja nyt. Olen niin pettynyt, että maali hylätään tällaisessa ottelussa. Heittäkää tuomarit helvettiin. Tuomarointi oli todella huonoa, Lasu Nilsson kritisoi koko ottelun kuvaa.

Haastattelija sanoi ymmärtävänsä valmentajan pettymyksen.

– Ette te ymmärrä minun pettymystäni. Voisin murhata jonkun nyt – olen niin äärettömän vihainen, Nilsson räyhäsi.

Kommenteilla vaikutusta myös treffailuun

Lasu Nilsson ei ole tuon jälkeen enää SHL:ssä valmentanut. Kaksi viime kautta hän toimi kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavan Bodens HF:n apuvalmentajana, ja tällä kaudella hän toimii seuran junioreissa GM:nä.

Lasu Nilsson palasi tuoreeltaan kohukommentteihinsa NSD:n Ett stenkast från Delfinen -podcastissa.

– Viestini jälkeen oli sairasta, että kaikki toimittajat Ruotsissa etsivät minua. Filip ja Fredrik halusivat muuttaa koko perheen Tukholmaan. Kaikki halusivat tehdä haastatteluja, mutta minulla ei ollut enempää sanottavaa asiaan, Lasu Nilsson kertoi podcastissa Aftonbladetin mukaan.

Lasu Nilssonin mukaan häneen tällä ei ollut vaikutusta, mutta perheellä oli vaikeaa.

– Se oli työlästä. Minulla on kaksi puhelinnumeroa ja pojallani on yksi. Hän sai vastata puhelimeen, eikä hänellä ollut mitään aavistusta, mitä oli tapahtunut. Se oli surullista.

– Surullisinta siinä on, että olen nykyään "vihainen valmentaja". Tapailin uutta naista, ja ihmiset hänen ympärillään sanoivat, että "sinä olet vihainen valmentaja, sinä mokoma". Kaikki ajattelevat, että minä olen paha valmentaja.

Lasu Nilsson otti tarkemmin kantaa myös varsinaisiin sanomisiinsa.

– Voin ymmärtää, että ihmiset ajattelevat ja sanovat, että "et voi käyttäytyä noin". Ymmärrän sen täysin. Mutta onko teillä mitään ymmärrystä intohimostani jääkiekkoa kohtaan ja miten kärsin jätkien kanssa... Ne eivät ehkä olleet oikeita sanoja, mutta joiltain osin se oli oikeutettua. Totta kai se oli väärin ja on vaikuttanut joihinkin huonolla tavalla, joten minun täytyy pyytää anteeksi, Lasu Nilsson summasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja