Harvinainen yhteenotto: Ruotsin päävalmentaja menetti täysin malttinsa tv-haastattelussa – vakavat epäilyt heräsivät: "Lopettakaa"

Maalikooste: Ruotsi - Azerbaidzan 9:35
Katso tästä, miten Ruotsi murskasi Azerbaidzhanin ennen Janne Anderssonin kuohumista.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson ja Ruotsin Viaplayn asiantuntija Bojan Djordjic ottivat sanallisesti harvinaisen rajusti yhteen, kun Ruotsi oli murskannut Azerbaidzhanin Tukholmassa.

EM-karsintojen avausottelussaan Belgialle 0–3 hävinnyt Ruotsi teki Azerbaidzhanin selvää 5–0 F-lohkon toisessa pelissään, mutta asiantuntija Djordjic haastoi päävalmentaja Anderssonia vahvasti. Hänen mukaansa "elämänsä kunnossa" oleva, Ruotsin neljännen maalin tehnyt AZ Alkmaarin hyökkääjä Jesper Karlsson ansaitsisi enemmän peliaikaa maajoukkueessa.

– Me voimme keskustella pelaajavalinnoista koko hiton illan, anteeksi, Andersson vastasi ja jatkoi:

– Sitten Alexander Isak tai Viktor Gyökeres ei pelaa. Kuka ei sitten pelaa?

Asiantuntija Djordjic sanoi Karlssonin pelanneen kahdeksan minuuttia kahteen peliin ja sanoi sen olevan "liian vähän".

– Kenen ei pitäisi pelata? Saan ottaa yksitoista kentälle, kuka ei pelaa? Anteeksi, mutta voit tehdä täsmälleen mitä haluat, jos olet maajoukkueen valmentaja, Andersson jylisi.

Keskustelu jatkui kiivaana.

– Edustat kymmentä miljoonaa ihmistä ja käyt sinua nuoremman kimppuun, Djordjic arvosteli.

Tätä seuranut sananvaihto sai keiton entistä tulisemmaksi.

– Ketä sinä edustat? Andersson kysyi.

Djordjic sanoi edustavansa "Ruotsia totta kai". Hetken sananvaihdon jälkeen hän kysyi Anderssonilta, aikooko tämä "sanoa jotain muuta".

– Onnittelut, hyvä. Olet ollut valmentaja korkeimmalla tasolla, Andersson tokaisi.

Djordjic vastasi:

– Ja sinä olet pelannut jalkapalloa korkeimmalla tasolla myös, etkö ole?

Andersson kritisoi asiantuntijaa.

– Tämä on niin surkeaa. Seisot ja puhut paskaa, kun olemme voittaneet pelin 5–0.

Djordjic ei perääntynyt.

– Puhut liikaa. Olet liian aggressiivinen. Miksi? Ketä muuta edustaisin? Mitä muuta maata? Serbiaa, sitäkö tarkoitat vai et? Sitäkö yrität sanoa? Djordjic paukutti.

Belgradissa syntynyt serbialaisen entisen jalkapalloilijan poika, Ruotsin nuorten maajoukkueita omalla pelaajaurallaan edustanut Djordjic sanoi, ettei tule unohtamaan Anderssonin kommenttia.

Tyrmäys rasismispekulaatiolle

Viaplayn muu studio yritti rauhoitella välikohtausta. Andersson sanoi, että olisi ymmärtänyt tilanteen, jos Ruotsi olisi hävinnyt 0–3, ja jätti studion pöydän.

Lehdistötilaisuudessa hän palasi asiaan ja sanoi olevansa "henkilö, jolla on tunteet".

– Ehkä ylireagoin ja olin pettynyt kysymykseen. On vähän surullista, että minun täytyy ottaa vastaan sellainen, kun voitamme 5–0.

Anderssonilta kysyttiin myös, vihjasiko hän, ettei Djordjic edusta Ruotsia.

– En, lopettakaa. Hän sanoi Serbia, sellaisella ei ole minulle väliä. Ei ole koskaan ollut elämäni aikana. 

Aftonbladet uutisoi jopa rasismispekulaatiosta. Ruotsin maajoukkuepäällikkö Jens T. Andersson tyrmäsi moisen spekuloinnin.

– En usko Jannen vihjanneen mitään sellaista. Se oli väärinymmärretty sillä tavalla, haluan ilmaista selvimmällä mahdollisella tavalla Jannen puolesta, ettei sellaisen kanssa ollut mitään tekemistä. Hän keskusteli asiantuntijan roolista, pelaajan roolista ja valmentajan roolista. Sillä ei ollut mitään tekemistä rasismin kanssa. Haluan olla äärimmäisen selkeä siitä. Uskon, että kaikki te, jotka tunnette Jannen, tiedätte, mikä hänen kantansa on noihin asioihin, Jens T. Andersson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat