Ruotsalaisvalmentaja sekosi täysin tappiosta – "Heittäkää tuomarit helvettiin, voisin murhata jonkun!"

Ruotsalaisen Luulajan valmentaja Petter Lasu Nilsson raivostui totaalisesti, kun hänen joukkueensa kausi Ruotsin jääkiekkoliigan SHL:n pudotuspeleissä päättyi. Nilsson ilmoitti lopettavansa valmentamisen siihen paikkaan.

Luulaja hävisi maanantaina Malmölle 4-5 ja Ruotsissa pudotuspelien ensimmäinen kierros ratkeaa Suomen tavoin kahdella voitolla. Eilinen voitto oli Malmölle toinen ja Luulajan kausi päättyi.

Lasu Nilssonin kuppi meni täysin nurin Luulajan toisessa erässä hylätystä maalista. Pitkän videotarkastelun jälkeen tuomarit katsoivat, että Luulajan Bill Sweatt oli maalivahdin alueella ja häiritsi Malmön maalivahtia Oscar Alsenfeltiä. Mikäli maali olisi hyväksytty, Luulaja olisi mennyt 5-3-johtoon. Lasu Nilsson ei tuomiota sulattanut ja hän tulitti kovaa tekstiä C Moren suorassa lähetyksessä.

– Tuomarit voi heittää helvettiin, hän aloitti tilityksensä.

Nilssonin näkemys oli selvä: hänen mielestään Sweatt ei ollut maalivahdin alueella ja Alsenfelt kaatuu, koska hänen oman puolustajansa osumasta. Hän painottaa, että siitä meni vielä hetki ennen kuin Malmö löi kiekon omaan maaliinsa.

– Minä lopetan valmentajana, lupaan tässä ja nyt. Olen niin pettynyt, että maali hylätään tällaisessa ottelussa. Heittäkää tuomarit helvettiin. Tuomarointi oli todella huonoa, hän kritisoi koko ottelun kuvaa toistellen jatkuvasti samoja lauseita.

Haastattelija yritti jatkaa ja sanoi, että ymmärtää valmentajan pettymyksen.

– Ette te ymmärrä minun pettymystäni. Voisin murhata jonkun nyt – olen niin äärettömän vihainen, Nilsson räyhäsi.

C Morelle hän antoi haastattelunsa heti ottelun jälkeen tunnekuohussa, mutta pienen rauhoittumisen jälkeen hän oli aivan yhtä ehdoton. Videotarkistus ja sitä seurannut maalin hylkääminen nakersi rajusti.

– Seisoin vaihtoaitiossa ja mietin: jos tämä maali hylätään, minä lopetan. Olkoon siis näin. Olen päättänyt tämän, tämä on aivan hullua, Nilsson sanoi Aftonbladetille.

– Olen saanut tarjouksen Luulajalta vielä kolmesta vuodesta, mutta minä lopetan nyt ja seison sen takana. 

Myöhemmin Luulajan seurajohto pahoitteli valmentajansa purkautumista.

Katso ylälaidan videolta sekä kuohuttanut tilanne että Nilssonin raju purkautuminen.

Lue myös:

    Uusimmat