Voimanainen Rebecca, 32, kertoi "onnen tyyssijasta" – kaksi päivää myöhemmin äitiä odotti järkyttävä löytö

Amerikan vahvin nainen -kilpailun voittaja Rebecca Lorch päätti elämänsä joulukuussa 32-vuotiaana. Vain kaksi päivää aiemmin hän oli viestittänyt olevansa onnen tyyssijassa.

The New York Times on pureutunut painonnostajan ja voimanaisen Lorchin vaiheisiin laajassa artikkelissaan. Yhdysvaltalainen Lorch oli lehden mukaan löytänyt tarkoituksensa kovista harjoituksista ja kilpailemisesta.

Lorch voitti Amerikan vahvin nainen -kilpailun painoluokassaan kevytsarjassa vuonna 2020. Hänellä oli myös maisterin tutkinto ravitsemusneuvonnasta, ja hän valmensi muita urheilijoita.

Oleellisessa osassa hänen tarinaansa oli kompleksinen suhde hänen valmentajansa Alec Paganin kanssa. Vaikka Pagan seurusteli Lorchiin tutustuessaan toisen naisen kanssa, Paganin ja Lorchin välille kehittyi seksisuhde. 

Paganin asianajajan David D. Linin mukaan Paganin ja Lorchin henkilökohtainen suhde alkoi ennen kuin Paganista tuli naisen valmentaja. 

Tylyt kommentit

Lorchin ja Paganin suhdetta läheltä seuranneen Lorchin ystävän Abbie Dealin mukaan Pagan antoi Lorchin edessäkin heidän suhdettaan halventaneita kommentteja.

Deal muistaa Paganin kuvailleen Lorchin olleen "vain tyttö, jonka kanssa hän deittailee". Pagan sanoi myös Dealin mukaan, ettei Lorch ollut hänen mielestään kymmenen viehättävimmän voimanaisen joukossa.

Lorch kertoi ystävilleen Paganin harrastaneen seksiä muidenkin valmentaviensa urheilijoiden kanssa, vaikka hän majaili enimmäkseen Lorchin kanssa Brooklynissa sijainneessa asunnossa. Paganin asianajajan mukaan Paganilla ja Lorchilla oli avoin suhde.

Dopingia

Lorchin ystävä Deal kertoo Paganin rohkaisseen Lorchia käyttämään myös enemmän dopingaineita. Niitä ei ole kielletty voimailukilpailuissa, joissa Lorch kisasi.

– Alec sanoi: "En malta odottaa, että saamme sinulle oikeita aineita." Se tavallaan yllätti kaikki, koska "Bec" käytti jo hurjasti aineita. Enemmän kuin kukaan muu, jonka tuolloin tunsin.

Anaboliset steroidit voivat aiheuttaa ahdistusta ja mielialahäiriöitä. Pagan myös väitetysti alisti Lorchia, ja Lorch päätyi eroamaan hänestä myöhemmin vuonna 2021.

Sen kerrotaan olleen Lorchille vaikea pala, kun hän ei pystynyt myöskään noihin aikoihin kilpaiilemaan hauislihansa repeytymisen takia.

Masentunut Lorch yritti jo vuoden 2021 lopussa tappaa itsensä kotonaan pillereillä. Hän kirjoitti myöhemmin Instagramissa, ettei "löytänyt syytä elää tai sietää tuskaa valtavasta häpeästä ja itsevihasta", jota hän koki, kun hän oli "antanut jonkun kohdella häntä niin huonosti niin pitkään".

Lorch muutti itselleen tärkeän koiran kanssa Connecticutiin ja alkoi seurustella uuden miehen kanssa.

Mieli synkkeni

Lorchin tuska ei kuitenkaan jäänyt taakse. Hän syytti heinäkuussa 2022 Instagram-julkaisuissaan Pagania hänen pettämisestä ja taloudellisesta sekä psykologisesta hyväksikäytöstä.

Pagan vastasi Lorchille asianajajansa lähettämällä kirjeellä syyskuussa, kiisti tämän esittämät syytökset ja uhkasi haastaa tämän oikeuteen Lorchin hänelle aiheuttamasta vahingosta.

Lorchin mieliala alkoi noihin aikoihin hänen äitinsä Susan Steinerin mukaan synkentyä ja Lorch halusi viettää muiden kanssa vähemmän aikaa.

Lorch kertoi läheisilleen pelostaan, että Pagan saattaisi tulla Connecticutiin kohtaamaan hänet. Hän ei saanut äitinsä mukaan miestä pois mielestään.

Kuolleena kylpyhuoneessa

Viimeisellä elämällään viikolla joulukuussa Lorch söi keskiviikkona illallista äitinsä kanssa, treenasi salilla torstaina ja kokkasi sitten illallisen äidilleen ja isäpuolelleen.

– Hän ei ollut parhaalla tuulella, mutta hän keskusteli ja meillä oli hauskaa, Lorchin äiti kertoi.

Lorch julkaisi perjantaina 16. joulukuuta videon salitreenaamisestaan ja ilmaisi olevansa "onnen tyyssijassa".

– Jatka jatkamista. 11 kuukautta aikaa löytää paras itseni jälleen, Lorch, joka oli kaavaillut kilpailuihin palaamista, myös kirjoitti.

Lauantaina Lorch pysytteli äitinsä mukaan sängyssään ja sanoi, ettei halua olla muiden ihmisten lähellä. Sunnuntaina Lorchin äiti meni lähellä olleen poikansa luokse ja odotti myös Lorchia paikalle. Lorch lähetti kuitenkin tekstiviestin, ettei hän ole tulossa.

Lorch ei enää vastannut äitinsä soittoyrityksiin ja viesteihin. Äiti meni vielä katsomaan, olisiko Lorchin Instagram-sivuilla jotain, mutta ne oli poistettu.

Kun Lorchin äiti saapui kumppaninsa kanssa kotiin, he löysivät Lorchin kuolleena kylpyhuoneesta. Hänen elämänsä päättyi oman käden kautta 18. joulukuuta.

"Se oli tässä"

Erityisiä viimeisiä viestejä Lorchin äiti ei tyttärensä puhelimesta tai tietokoneelta löytänyt. Hän uskoo voimakastahtoiseksi kuvaillun tyttärensä päätyneensä ratkaisuunsa lopulta äkillisesti.

– Hän vain yhtäkkiä sanoi: "Se oli tässä", ja persoonallisuutensa vuoksi hän vain teki sen.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja