Voiko leffaterapia parantaa?

Miksi palaat suosikkielokuvasi pariin yhä uudelleen? Vastaus saattaa löytyä leffaterapiasta.

Elokuva voi olla syvästi terapeuttinen kokemus ja mahdollisuus omien tunteiden työstämiseen. Leffoja katselemalla voi tutkia itseään ja käydä läpi kipeitä muistoja, surua, masennusta, ihmissuhdeongelmia ja pelkojaan.

Leffateatterin pimeydessä jokainen peilaa valkokankaan tapahtumia omiin kokemuksiinsa. Siksi tietty leffa itkettää tai naurattaa takuuvarmasti toista mutta saattaa jättää vieressä istujan täysin kylmäksi.

– Elokuvissa käynti on parhaimmillaan kuin kahden osapuolen keskustelua. Huomasin jo varhain, miten voimakkaan tunnekokemuksen elokuvat saavat minussa aikaan. Samalla heräsi halu olla tekemisissä juuri tämän taiteenlajin kanssa. Elokuvien kautta samastuin muihin ihmisiin. Kävin mielessäni ikään kuin keskustelua elokuvan henkilöiden kanssa. Nyt elokuvantekijänä jatkan tätä ajatustenvaihtoa elokuvieni yleisön kanssa, kertoo Klaus Härö omasta tiestään elokuvien tekijäksi.

Elokuvien kiehtovaan maailmaan sukelletaan Terveysmessuilla, jossa leffaterapiasta luennoi tunneälyn tutkija, psykoterapeutti Mikael Saarinen. Lauteille nousee myös elokuvaohjaaja Klaus Härö, joka kertoo ohjaamiensa elokuvien taustoista ja näyttää niistä valitsemiaan kohtauksia.

Terveysmessun järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.11.2009


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat