Mainos

Voiko kahden isän, kahden äidin ja kahden lapsen perhe toimia?

Porin SuomiAreenassa pohdittiin tiistaina iltapäivällä isien roolia tämän päivän monenlaisissa perheissä. Omista kokemuksistaan kaupungintalon pihalla oli kertomassa muun muassa Jari Vanha-Eskola. Mies, jonka perheessä on kaksi isää, kaksi äitiä ja kaksi lasta.

- Asumme paritalossa. Äidit asuvat lasten kanssa toisella puolella ja minä kumppanini kanssa toisella puolella taloa, Vanha-Eskola kuvailee tilannettaan.

Kyseessä on miehen mukaan järjestely, jossa perhe on elänyt jo pidemmän aikaa.

- Vuoden 2000 paikkeilla aloitimme tämän asian miettimisen. Tapasimme tuolloin naisparin, joka kertoi haluavansa lapsia ja myös itse haaveilimme perheestä. Asiaa pohdittiin ensin hyvin perusteellisesti ja vanhin lapsemme syntyi 2001, Vanha-Eskola kertoo.

Jari Vanha-Eskola arvioi, että järjestely on toiminut hienosti ja perheen jäsenet tulevat hyvin toistensa kanssa toimeen.

- Lähekkäin asuminen on helpottanut arjen järjestelyissä ja lasten kanssa toimimisessa.

Vanha-Eskola haluaa jakaa kokemuksiaan ratkaisusta avoimesti. Hänen mukaansa kertomuksiin on suhtauduttu pelkästään positiivisesti. Hän uskoo myös, että perhemuoto tarjoaa lapsille hyvät eväät elämään.

- He saavat monipuolisen kuvan siitä, että mitä perhe voi olla. Toki lapsi oppii myös kanssakäymistä erilaisten ihmisten kanssa. Arvelisin kuitenkin, että arki on samanlaista kuin monessa muussakin suomalaisessa perheessä, Vanha-Eskola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.