Voiko iäkäs jäädä ilman matkavakuutusta? Lue!

Matkavakuutuksia myönnetään entistä iäkkäämmille, eikä monissa vakuutuksissa ole yläikärajaa lainkaan. Tämä selvisi vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn kahdeksalle vakuutusyhtiölle tekemässä kyselyssä.

– Matkavakuutuksen voi saada vaikka 100-vuotiaana. Myöntämisen yläikärajat ovat nousseet viimeisten vuosien aikana selvästi. Matkakohtaisia vakuutuksia myönnetään yleensä korkeampaan ikään ehtineille, jatkuvasti voimassa olevissa matkavakuutuksissa on enemmän ikärajoituksia, vakuutusasiantuntija Katja Lappi FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta sanoo.

Jatkuvissa matkavakuutuksissa yläikärajat vaihtelevat yhtiöittäin 70–100 ikävuoden välillä. Matkakohtaisen matkavakuutuksen saamiseksi neljä yhtiötä kahdeksasta ei aseta yläikärajaa, muut vetävät rajan 79–85 vuoteen.

Siihen, vaaditaanko vakuutuksen hakijalta terveysselvitys, vaikuttavat eniten matkustajan ikä ja matkan kesto.

– Mitä korkeampi ikä ja pidempi matka, sitä useammin terveysselvitys edellytetään. Terveydentilaan liittyvät kysymykset tuleekin täyttää huolella, Lappi muistuttaa.

Jos jo olemassa olevat sairaudet äkillisesti ja odottamatta jostain syystä pahenevat matkalla, matkavakuutus korvaa yleensä vain akuutin ensiapuhoidon.

– Hyvin usein virheellisesti luullaan, että matkavakuutus korvaisi tällaisissa tilanteissa kaikki kulut, Lappi sanoo.

Omasta vakuutuksesta kannattaa tarkistaa, ettei hoitokuluissa ole euromääräistä ylärajaa ja että vakuutukseen kuuluu kotimaahan kuljetus vakavissa tapauksissa.

Tutustu vertailuun tarkemmin tästä linkistä.

Lähde: FINE

Mitkä asiat eivät sisälly normaaliin matkavakuutukseen? FINEn toimitusjohtaja Irene Luukkonen antoi neuvoja aiheeseen liittyen Huomenta Suomessa toukokuussa 2013. Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat